Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2013. szeptember 1., vasárnap

A bizonytalan jövőnk !

Miközben a világ feszült figyelemmel követi a Szíria elleni újabb háború előkészületeit, a Föld egy másik pontján súlyos környezeti vészhelyzet bontakozik ki. A sérült fukushimai nukleáris reaktorból a tengerbe áramló szennyeződés sok millió ember életfeltételeit veszélyezteti. Számos szakértő pedig már jó ideje hangoztatja, hogy a médiumok valójában nem adnak hiteles képet a katasztrófa borzalmas következményeiről.

Becslések szerint naponta 300-450 tonna mennyiségű szennyezett víz áramlik a tengerbe a sérült tartályokból. Az erőmű üzemeltetéséért felelős TEPCO nevű cég teljesen tehetetlen. A baleset nyomán a környezetbe jutó nukleáris anyagok mennyisége harmincszorosa is lehet annak a szennyeződésnek, mely a hirosimai és nagaszaki atomtámadás következtében szabadult fel!

Arnie Gundersen, nukleáris kérdésekkel foglalkozó szakember – aki 70-nél is több atomlétesítmény építésében, illetve működtetésében vett részt – is azon a véleményen van, hogy a baj napról napra súlyosabb lesz a tengerbe ömlő radioaktív víz miatt. A szennyezés pedig rohamosan terjed, és ha nem sikerül rövidesen a megoldást megtalálni, az egész Csendes-óceán élővilága veszélybe kerül. Nem kell hozzá túl sok idő, és szigorúan tilos lesz a Csendes-óceánból származó halat elfogyasztani. 
Emberek millióinak a megélhetése válhat kérdésessé, hiszen hatalmas iparágak épültek a halászatra ebben a térségben. Idővel pedig a szennyeződés távoli tengerekben is megjelenhet.Mindennek ellenére a TEPCO, a japán kormány, sőt a világ más államai is mintha alábecsülnék a veszedelmeket. „A (tengerbe ömlő) radioaktív víz mennyisége valóban gigantikusnak mondható” – véli Mycle Schneider, nemzetközileg elismert nukleáris szakértő. „Ami azonban még félelmetesebb, hogy a víz nemcsak a tartályokból, hanem a reaktor más létesítményeiből is áramlik a tengerbe. Mindezt felmérni is alig lehet” – teszi hozzá.

És miközben az emberiség és a földi élővilág egy jelentős részének a létét fenyegető környezeti katasztrófa zajlik a Csendes-óceánon, a Föld első számú szuperhatalma -és csatlósai-(?) egy újabb véres háborúra készülődnek az uralkodó elit érdekében ! (...és kik ők valójában?-a szerk.)
Az emberiség tényleg menthetetlennek látszik!
 Hivatkozás; ITT
Szerk;Posta S.