Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2012. május 18., péntek

Apollo-18 !

A NASA titkon folytatta az Apollo űrprogramot, mivel valami olyasmire bukkantak a Hold felszínén, amelyre a legmerészebb álmaikban sem gondoltak volna...

Nézzétek meg mert lehet hogy hamar törölni fogják !

Felírat megjelenítése: a "cc" jelre kattintva! 

Itt a távközlési adó !

A magyar parlament jóváhagyta a Széll Kálmán 2.0-ban szereplő távközlési adót pénteken ami várható volt !!

A kormány 44,4 milliárd forint bevételt vár évente az adónemtől. Az adó ellenzői - mint például a távközlési cégek - szerint ütközik az uniós joggal.
A Telenor tegnap esti közleményében azt írta, hogy érvényesíti idei áraiban az új adót.
Az adó mértéke 2 forint percenként vagy sms-enként, illetve mms-enként. Az adó alanya a szolgáltató, akinek a hívást vagy üzenetküldést követő hónap 20. napjáig kell bevallania és befizetnie az adót. Kivétel július, amikor nem augusztusban, hanem csak szeptemberben kell az adót bevallani és befizetni, de ettől függetlenül már júliusban is van adófizetési kötelezettség - olvasható a közleményben.
Az elfogadott jogszabály szerint mentesül az adó alól a segélyhívás, az adománygyűjtő szám hívása, az adománygyűjtő hívószámnak küldött üzenet, a teszthívás, az európai harmonizációs számra indított hívás.
Mentességet élvez a szolgáltató magánszemély előfizetők esetében telefonszámonként havonta tíz perc beszélgetésig.
A tárca közleményében úgy fogalmaz: a kormány az új adónem lakosságra történő áthárításában nem hisz, ugyanis azt a piaci verseny megakadályozza- (szerintük..a szerk. megjegyz.)-olvasható az mfor.hu weboldalon.

 Klausz Ferenc, a Telenor vállalatfejlesztési vezérigazgató-helyettese az alábbiakat nyilatkozta a távközlési adóval kapcsolatban:
  „Magyarországon a vállalati adó- és járulékterhek mellett 27 százalékos áfa, európai viszonylatban kiugróan magas frekvencia- és koncessziós díjak, valamint különadó is terheli a távközlési szolgáltatásokat. Ha újabb teherrel sújtják az iparágat, egy perc beszélgetés árának már több mint a fele megy majd a központi költségvetésbe. A telekommunikációs szolgáltatások ára meghatározza az adott országban működő vállalkozások és az adott ország versenyképességét is. A távközlés húzóágazat, amit nem szabad ily módon megfojtani. Ha újabb adóval sújtják, az tőkét von el a cégektől, így a szektor vagy áremelések révén fejlődik tovább, vagy elmaradnak a fejlesztések, és hazánk digitális sereghajtóvá válik.” (..mint minden másban! /szerk. megjegyzés/)