Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2012. június 28., csütörtök

Sámsonkert-útkarbantartás !


Útkarbantartás Sámsonkertben a Szűcs- Mester-Muskotály utcánál.
2012. Június 28  /12.50/

Ha nem látnám,nem hinném el...ezért gyorsan csináltam is egy fényképet megörökítve az " utókor számára mint az évszázad eseményét" !

 Szerk:Posta S.

Sámsonkert fejlőd(het)ne !?

  Jövőre 800 éves lesz Hajdúsámson: a Napló vendége volt Hamza Gábor Hajdúsámson polgármestere.
 A teljes interjú ITT  olvasható !   

...egy részlet ami sámsonkertet is érinti...
Van-e szándék a külterületek fejlesztésére?
Hamza Gábor: A szándék a város részéről megvan, szinte vért izzadunk, hogy a városi címnek megfelelővé fejlődjön a településünk. A településrészek annyira el vannak maradva, hogy szinte belátható időn belül nem tudom megmondani, lesz-e fejlődés. Sámsonkert (?)az első, hiszen az a legkedveltebb; hat kilométerre van Debrecentől. A nagy lakosságszám és a gyereklétszám indokolná oktatási-nevelési intézmények építését, de sajnos azokhoz a kiírt pályázatokhoz, amelyekhez önerő szükséges, nem tudunk hozzátenni, a város gazdálkodása (?) ezt nem teszi lehetővé.

A Hajdúsámsont elkerülő út megépülése rendkívül fontos lenne, a debreceni Kassai úttól kezdve Sámsonkertig négysávos út haladna, onnan egy körforgalom irányítana tovább a felüljáróra.
A városnak építeni kellene egy főteret, közösségi házat – ha ezek mind megvalósulnának, akkor a fiatal település, ahol évente 240-300 gyerek születik, s rendkívül olcsók az építési telkek; még vonzóbb lehetne. Sajnos azt kell mondanom, hogy Magyarországon az illetékesek nem figyelnek oda kellően a megyei szintű területi kiegyenlítődésekre a fejlesztések területén. Vannak megyék, vagy megyék részterületei, egyes városok, ahol magas szintű infrastrukturális, munkahelyteremtő fejlesztések valósulnak meg, de az országnak ez délkeleti része több tíz évvel el van maradva. Addig míg ez a politika, illetve a politikai hatalom függvénye lesz, sajnos évtizedekig így is maradhat...
Forrás:Haon