Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2013. szeptember 23., hétfő

Bizonyíték nélkül büntethet a rendőr !?

Visszásnak tartja a távozó ombudsman a fénykép nélküli bírságolást!



A jogbiztonság és a tisztességes eljáráshoz való jog szempontjából is kifogásolja Szabó Máté, hogy egyes közlekedési szabályok megsértésekor fényképes bizonyíték nélkül is bírságot szabhat ki a rendőrség. 
Az ombudsman sajtóhírekből értesült arról, hogy a rendőrség - a behajtási tilalom, a kötelező haladási irány és a korlátozott övezetre vonatkozó szabályok megszegőinél - így is megbüntetheti a gépjármű üzembentartóját.
A közúti közlekedésről szóló törvény 2012 áprilisa óta valóban arról rendelkezik, hogy ha nem azonosítható a szabályszegő, akkor a bírságot automatikusan a forgalmi rendszám alapján megállapított üzembentartóval szemben kell kiszabni. Szabó Máté a módosítás indokairól magyarázatot kért a belügyminisztertől, aki a szabályok alkotmányossága mellett azzal érvelt, hogy a kiemelt három szabályszegés esetében nem szükségszerű előfeltétel a dokumentálás

E szerint a hivatalos értesítés átvételét követően az üzembentartónak lehetősége van vitatni a közigazgatási bírság kiszabását, vagy a megfizetését is mellőzheti anélkül, hogy végrehajtási eljárás indulna. "A miniszter kiemelte, hogy ezekben az esetekben közigazgatási hatósági eljárás indul, amelynek keretében valamennyi garanciális rendelkezés érvényesül" - olvasható az ombudsmani közleményben.
Az ombudsman szerint azonban "mind közigazgatási hatósági eljárásban, mind pedig szabálysértési eljárásban a jogállamiság garanciája, hogy a hatóság a jogsértés tényét hitelt érdemlően bizonyítsa". Mivel nem feltétlenül az eljárás alá vont üzembentartó követte el a szabályszegést, esetében az érdemi védekezési lehetőséget az eljárás során hozzáférhető fényképes dokumentáció segíti elő.
hír24.hu nyomán szerkesztette Barta Péter.

Izrael-ellenes tunéziai hackerek törték fel a Tilos Rádió honlapját ?


Valószínűleg tunéziaiak azok a hackerek, akik megtámadták a budapesti Tilos Rádió honlapját. Az archívum és a hangállományok kivételével az egész oldalt letörölték, és üzenetet hagytak Allah nevében. Az üzemeltetők új oldalt fejlesztenek, de előtte megpróbálják megtalálni a biztonsági rést, amit a behatolók kihasználtak.
Hétfő hajnalban vették észre a felhasználók, hogy baj van a tilosradio.hu-val. Valószínűleg Izrael-ellenes tunéziai hackerek szúrták ki maguknak az oldalt, az üzemeltetők szerint valamilyen félreértésről lehet szó.

A támadók meghagyták saját weboldaluk címét, ami tele van vírussal. A hackercsoport Facebook-oldalának több mint 40 ezer követője van, ott dicsekednek el azzal, milyen oldalakat sikerült megbénítaniuk eddig.
A Tilos honlapjáról elérhető archívumhoz és hangfile-okhoz nem tudtak hozzáférni, azok megmaradtak. Egy indexhonlap van most a régi helyén, ahol online hallgatható a rádió, és visszaállították a Tilos chatet is.
Az üzemeltetők próbálják betömni az oldal biztonsági réseit. Reggel írtak a hackereknek is, (?) hátha elárulják, hol tudtak behatolni a rendszerbe. Válasz eddig nem jött.
A feltört oldal helyett a tervek szerint új és biztonságosabb oldalt fejlesztenek, a hallgatók, látogatók ötleteinek felhasználásával. Már jelentkezett is a stábnál olyan hallgató, aki felajánlotta, hogy segít a programozásban – közölte a webmester.
A HVG nyomán.
Barta P

Érdekes megoldás !

Az alábbi képet Sz.Sándor Hajdúsámsoni olvasónk küldte az alábbi megjegyzéssel.






"Módszeresen védekezzünk a kerékpár tolvajok ellen!"
Köszönjük a képet,de talán egy kicsit furcsa módszer.
 Szerk;Posta S.