Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2018. szeptember 7., péntek

Sunyítani fognak a traffipaxok !

A közlekedési fegyelem megbomlása miatt -ami persze még véletlenül sem a pénzbehajtásról szól- szigorítja a sebesség ellenőrzéseket a rendőrség, például nem fogják közzétenni a mérések tervezett helyszínét - jelentette be az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) közlekedésrendészeti főosztályvezetője pénteken Budapesten.

Óberling József a sajtótájékoztatón hangsúlyozta: az intézkedés nem azt jelenti, hogy "bokorban megbújva" vagy a "lakott terület kezdetét jelző táblánál" fognak mérni, de nem jelentik be előre az intézkedések helyszínét és idejét, illetve civil személygépkocsik mellett a közlekedők számára "furcsa járművekből" is ellenőriznek,ezek lehetnek akár teherautók vagy lassú járművek is !

Mint elmondta: azt tapasztalják, hogy a közlekedők egyre inkább csak akkor tartják be a szabályokat, ha közvetlen rendőri ellenőrzést tapasztalnak.
Hangsúlyozta: továbbra is etikus módon hajtják végre az ellenőrzéseket. Olyan helyeken, időben és módon koncentrálják a sebesség ellenőrzéseket, ahogy azt a közlekedés biztonsága megkívánja - fogalmazott az ezredes...
/Most már csak azt kellene eldönteni,hogy mennyire "etikus" az, ha a traffipax mondjuk egy kukás autóból fényképez -hosszú ideig feltartva a forgalmat-, hogy kerüld ki a záróvonal átlépésével... tapasztalat! -a szerk. /
Szerk;Posta S.