Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2012. április 29., vasárnap

Humor majális előtt..."mán ha érted a célzást"

Te Mari, én mostan megfoglak, megmarkolászom a csö***det, hátraviszlek a ganaj mellé, oszt úgy meg****lak, mint a lovat… mán ha érted a célzást!
 ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~



Lány és fiú beszélgetnek:
Fiú: "Mi a foglalkozásod?"
Lány: "Az EDS Hungary EMEA North-Central HUB Központjában az ABN AMRO Team-hez tartozó Workplace Services - Service Deskjén vagyok Helpdesk Agent. És neked?"
Fiú: "Ács."
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~  

 A luxushajón megszólal a hangosbemondó- Figyelem, figyelem! A szigeten, ahova megyünk,a lakosság egyik fele influenzás, a másik fele AIDS-es.
- Mit mond? - kérdezi az egyik utas.
- Mit mond, mit mond... Miért nem figyelsz?
Azt mondja, hogy aki köhög, azt nyugodtan meg lehet dugni.
 ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Nyuszika és a pocok sétál az erdőben. Egyszer csak egy olyan részhez érnek, ahol le van taposva a fű, és a nyuszika elkezd sírni.
- Mi a baj? Miért sírsz?
- Mert itt erőszakolt meg először a medve.
Mennek tovább, és még egy olyan részhez érnek. A nyuszika megint elkezd sírni. Megkérdezi a pocok
- Már megint miért sírsz?
- Itt erőszakolt meg másodszor a medve.
Mennek tovább, a nyuszika megint elkezd sírni, és a pocok megint megkérdezi, hogy miért sír.
- Itt erőszakolt meg harmadszor a medve.
Végül egy olyan helyhez érnek, ahol ki van tépkedve a fű, a bokrok, a fák ki vannak csavarva. A nyuszika rettentően röhögni kezd. Mire a pocok
- Most meg miért nevetsz?
- Itt mondtam meg a medvének, hogy AIDS-es vagyok!
 ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Egy borzasztóan izmos férfi lép az áruházi információhoz.
- Mo-mo-mondja, ké-ké-kérem, me-me-merre van a fé-fé-férfi o-o-osztály?
A pult mögött ülő alkalmazott ránéz, de nem válaszol. A vevő megismétli a kérdést:
- Mo-mo-mondja, ké-ké-kérem, me-me-merre van a fé-fé-férfi o-o-osztály?
Választ most sem kap. A férfi egy kis idő után újra megkérdezi:
- Mo-mo-mondja, ké-ké-kérem, me-me-merre van a fé-fé-férfi o-o-osztály?
Úgy látszik, mintha a másik észre sem venné. Erre az izomkolosszus mérgesen elviharzik. A soron következő vásárló megkérdezi az alkalmazottat:
- Mondja uram, miért nem válaszolt ennek az embernek?
- Go-go-gondolja, ho-ho-hogy ve-ve-verekedni a-a-akarok?
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Érdekes dolgok...

Romániában az emberek 31 százaléka nagyon kellemetlenül érzi magát homoszexuálisok társaságában, 22 százalékukat erősen zavarja egy HIV-fertőzött, illetve 15 százalékukat egy roma közelsége – derült ki az Országos Diszkriminációellenes Tanács (CNCD) által rendelt közvélemény-kutatásból, amelyet csütörtökön ismertetett a román sajtó.

 A CSOP társadalomkutató intézet által készített felmérés szerint a román társadalom leginkább a szexuális kisebbségekkel szemben elutasító. A megkérdezettek 86 százalékát zavarná, ha arról értesülne, hogy egyik családtagja homoszexuális, s ugyanakkor 81 százalékukat érintené rosszul, ha gyerekük tanáráról, 79 százalékukat, ha családorvosukról tudnák meg ugyanezt.
A megkérdezettek 43 százalékának rossz véleménye van a romákról: lustáknak (46%), erőszakosaknak (45%), illetve becsteleneknek (35%) tartják őket. Erényeik közé sorolják az összetartást (64%) a bátorságot (29%) és az önbizalmat (18%). A felmérés alanyainak 6 százalékát nagyon, 17 százalékát kisebb mértékben zavarná egy magyar nemzetiségű személy társasága. A magyarok hibái között az intoleranciát (30%), az erőszakosságot (14%) és a fukarságot (12%) említik a legtöbben. Erényeik közé az összetartást (36%), a szorgalmat (23%) és az önbizalmat (17%) sorolták.
A megkérdezettek 27 százaléka nem tartja hátrányos megkülönböztetésnek, ha egy diáknak nem adnak felmentést a vallásóra alól olyan alapon, hogy más felekezethez tartozik. 18 százalékuk szerint nem diszkrimináció, ha  külön osztályokat indítanak a roma gyerekeknek. A válaszadók csaknem 70 százaléka úgy gondolja, hogy egy roma az átlagnál nehezebben jut munkahelyhez. A magyarok esetében 38 százalékuk véli úgy, hogy nemzetiségük hátrányos lehet az álláskeresésnél. A HIV-fertőzöttekről a megkérdezettek 77 százaléka feltételezi, hogy elutasításba ütközhetnek, amikor munkát keresnek...Olvasható az övenentúl portálon.

A számítástechnika világából...


A Seagate már korábban is hangot adott annak a véleményének, ami szerint az SSD-k soha nem versenyezhetnek a merevlemezekkel. Steven Luczo, a vállalat ügyvezetője most ismét arról beszélt, hogy az SSD-meghajtók bár figyelemreméltóak technológiai szempontból, de soha nem helyettesíthetik a HDD-ket.-olvasható a pcworld.hu oldalán.
A cég ügyvezetője elsősorban a kapacitásszükségletek miatt írta le a NAND-eszközöket, illetve az óriási gyártásköltség-különbözet miatt. Összehasonlításképp kiemelte: ha az iparnak el kell érnie az egy zettabájtot (1000 exabájt, azaz ezermilliárd gigabájt), akkor nekik és a WD-nek 1-1 milliárd dollár tőkére lenne szükségük, míg a NAND flash-gyártóknak 50 milliárdra.
Míg az SSD-k hasznos szolgálatot tehetnek a cache-feladatok terén, addig az adattárolás terhe a HDD-kre marad.

 Steven Luczo ügyvezető így zárta az érvelését:
"A flash-alapú egy tiszteletreméltó, de nem versenyképes technológia. A mi iparunk öt évvel ezelőtt 100 exabájtot adott, 2011-ben már 400 exabájtot, és várhatóan 2015-2016-ban elérjük az egy zettabájtot.(ezermilliárd gigabájt !)
Egy zettabájt megfelel minden adatnak, amit 1957. és 2010. között digitalizáltak. Mindezt egy év alatt kínáljuk majd. Bármilyen architektúráról legyen is szó, tabletekről, mobilokról,szerverekről
notebookokról, ultrabookokról, PC-kről, , a felhőről - az egy zettabájt HDD-ken lesz tárolva."