Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2015. október 13., kedd

A Halál videója

Drogozz nyugodtan, a mennyország-vagy a pokol-rád vár ! Lehetne ez is a címe ennek a posztnak.

Rettenetes videót tett közzé a sussexi rendőrség. A felvétel egy autóban készült, két fiatal fiú halálának pillanatait mutatja be.
A 21 éves Michael Owen és 20 éves barátja, Kyle Careford azonnal szörnyethalt, amikor utóbbi által vezetett kocsi felborult és a templom falának csapódott Crowboroughban. Careford jogosítvány nélkül vezetett, mindketten gyógyszerek és illegális drogok hatása alatt voltak.

A felvételt Owen készítette, az ő telefonjából mentették ki a videót a tragédia másnapján. A rendőrség a hozzátartozók jóváhagyásával hozta nyilvánosságra a megrázó képeket; sőt a rokonok kifejezetten kérték a felvétel publikálását, hogy minél többen láthassák, hátha a videó láttán tudatosodik a felelőtlen fiatalokban, milyen következményei lehetnek tetteiknek!

 Youtube forrás
Barta P.

Az "eltérő kultúra" jelene

Egész Jászárokszállást megdöbbentette a hír, hogy egy 12 éves kisfiút egyszerűen leszúrtak a nyílt utcán, miután egy alig két évvel idősebb fiú pénzt követelt tőle az utcán.
Miután ezt nem kapta meg, elővette a nála lévő kést és áldozata combjába szúrta, majd elmenekült a helyszínről. A rendőrök hamarosan elfogták.


 Szabó Zoltán főhadnagy, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense szerint nem tekinthetőek rendszeresnek (?) ezek az esetek, de előfordulásuk miatt kell beszélnünk róla. 
A „rossz útra tévedt” fiatalok általában előbb kisebb súlyú bűncselekményeket, például lopásokat, garázdaságokat követnek el, és nem mérik fel a súlyát a dolgoknak, nincsenek tisztában azzal, hogy bűncselekményt követnek el. (Vagy talán nagyon is tisztába vannak vele, de mivel "ők" a kivételezettek, így tudatában vannak annak, hogy úgyis csak ejnye-bejnye lesz a "büntetés"!-a szerk.)
Szoboszlai Zsolt, szolnoki szociológus szerint mindenhonnan sugárzik az erőszak ! – Szerinte, a gyerekek ennek vannak kitéve, ez befolyásolja őket a legjobban. "Korábban a szülők sokkal nagyobb kontrollt gyakoroltak a gyermekeikre, de manapság sok helyen tapasztalom, hogy a család klasszikus formája felbomlik, egyre több gyereket száműznek a televízió elé, ahonnan ömlik az erőszakos tartalmú adás – elsősorban ilyen témájú filmek formájában" – magyarázta Szoboszlai Zsolt.

A témához egy hozzászóló is elmondta a véleményét, aki talán rátapintott a lényegre !
Szerk;Posta S.

„Zsidóknak és cigányoknak nem adok bérbe autót” !

"18 éves pályafutásom során ilyen primitív, kétszínű, nyálas emberrel még nem találkoztam, és kérdezem, hogy lehet egy ilyen ember igazgató?"  – fakadt ki közösségi oldalán Gáspár Győző (41), aki az egyik autókölcsönző cég vezetőjének fényképét is mellékelte a súlyos vádhoz, miszerint a férfi állítólag fajgyűlölettel indokolta meg, amiért a korábban megbeszéltekkel ellentétben, mégsem adott bérbe autót az egykori valóságshow - "sztárnak".

 "...A mai napon, mikor az autó átvétele vált esedékessé, közölte velem, hogy „zsidóknak és cigányoknak nem adok bérbe autót. Felháborító hogy ilyen emberek élnek ebben az országban! 
És Ő ilyen aljas, sunyi, és gyáva, és ezek szerint mindig utólag közli csak az ügyfeleivel, hogy mennyire utálja őket, csak azért mert más a vallása, vagy a bőre színe! 
Eddig is tudta hogy nem vagyok Kínai vagy Olasz gyerek, (ez bizony így van) tudta pontosan hogy cigány vagyok, azok közt is az egyik legnagyobb! (Mert ugye a szerénység az nem az ő tulajdonsága, akármilyen "nagy" is !-a szerk.)
Kívánom neked Ú. M., hogy verjen meg téged a jó Isten"  – idézte fel Győzike, akit az eset nagyon dühített,-olvasható a Blikk honlapján.
Szerk;Posta S.

A Kasszandrai jóslat...

Afrikai nő az István király bronzszobrán (Foto: Nem kérek puszit)

Ha a napjainkban történő meglepő és meghökkentő eseményekre, valaki pár éve felhívta volna a figyelmet, gunyoros kézlegyintéssel intézték volna el. Pedig időnként nem ártott volna odafigyelni a kassandrai jóslatokra. (1916-ban, Magyarország román hátbatámadása idején Tisza István miniszterelnököt figyelmeztették, nem kizárt, hogy a családi birtokát, Gesztet román katonák szállják meg. Nem hitte el.)



 Kassandra, trójai királylány Apolló napistennek a jóslás tehetségéért szerelmet ígért. Az isten teljesítette a kérést. Ám a királylány visszavonta az ígéretét. A haragos isten azzal büntette, hogy senki ne higgyen neki. Mikoron a bátyja, Paris az elrabolt Helénával Trójába érkezett, óva intette a honfitársait: Heléna megtartása a városra és minden lakójára pusztulást hoz. Senki nem hitt neki; és Tróját a lakosaival együtt elpusztították az akhájok.  Azóta hívják kassandrai jóslatnak azon előrelátó intelmet, melyet érintettek kétségbe vonnak, sőt durván elutasítanak. 


Napihírekben jelent meg, hogy megépül a hazát, a zöldhatáron át érkező bevándorlóktól védő kerítés, amely rövidtávon hasznosnak is tűnhetne, ha más országokhoz hasonlóan, megfelelően képzett katonaság, határőrség őrizné, ha a betolakodókra elijesztésként még rá is lehetne lőni. 

Az ötvenes években, a hidegháború idején Magyarországot kerítés, a rosszemlékezetű vasfüggöny zárta el nyugati országoktól, mondván védekezni, óvakodni kell tőlük. Holott valójában a magyarokat szigetelték el nyugattól, ezzel is jelezve, hogy a szovjet tömbhöz tartoznak. Netalántán a történelem ismétli ömagát?

A világban más országot is őriz kerítés (vagy a többitől elszigetel). Némelyiket azért építették, hogy megakadályozza az illegális bevándorlást (Mexikó-USA), a másikat azért, hogy az elzárt terület lakosságának ellátására ne lehessen élelmiszert stb. szállítani. 

A Gázai-övezet és Izrael közti, rakétapajzzsal felszerelt kerítés van. A magyar-szerb határon, (idővel a keleti határszakaszon) fegyveres testület 4 méteres kerítést épít, feltehetően a rakétapajzzsal együtt. Pénz, munkaerő jut rá; bár kétséges, hogy EU-s, világbankos stb. rábólintás nélkül, csak úgy egyszerűen lehetne Magyarország shengeni határán kerítést emelni.

 

Hosszútávon a határvédő kerítés kelepce is lehet. Aki benn van, benn marad. Bár az EU tagországokból Magyarországra nem hoznak menekülteket (Betartották-e valaha a világ urai a magyaroknak tett  ígéreteiket?!), a bevándorlók egyre sokasodnak. 

A magyar védi a kertecskéjét, a házát, a jószágát, az idegennek meg épp erre van szüksége; így aztán egymásnak esnek. A lakosság és a bevándorlók közti gazdasági-társadalmi feszültség óhatatlan erősödése időzített bomba. 

 S a győztes, a nevető harmadik lesz !

A magyar lakosság a kívánt lélekszámra fogyatkozik, a faji jellegükről felismerhető idegenek idővel „kitessékeltetnek. S akkor aztán lesz hely bőven a „Kárpát-medencében”.  

Az eredeti írás a martonveronika.blog.hu oldalon olvasható ! Érdekes !
Megosztotta Barta P.