Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2015. július 20., hétfő

"Úgy izélnek ezér’ a villanyér’, mintha ölnének! Takarodjanak innen kifelé! "

Áramtolvajok nyomában !
Egy hajdúhadházi ház kiskapuja mögött harci kutyák ugatnak. „Rendőrség! A törvény nevében jöjjön ki!” – hívják a lakókat. 

 Foto; haon.hu

"Még egy éve sincs, hogy a családot megbüntették áramlopás miatt. A nagymama azt mondja, a mostani kötést a fia csinálta egy hete, ő viszont nincs odahaza. Amikor leszerelték a villanyórát, azt is azért tették, mert lopták az áramot. A másik gyermekét azonban előállították a Hajdúhadházi Rend­őrkapitányságra. A szobában egy nagy képernyős plazmatévé állt a szekrényen. Amikor nekünk is feltűnt, siettek leszögezni, hogy egyébként nem működik. Eközben élettársa a könnyeivel küszködve magyarázta, hogy milyen nehezen élnek. 
– Nem volt más lehetőségünk, kisgyermekek vannak. Még ennivalóra sincs mindig pénz – jegyzete meg. Majd a partvissal és egy gyakorlott mozdulattal lehúzta a kábelt a drótról.
 Az öt előállított ellen a rendőrség tulajdon elleni szabálysértés (lopás) miatt kezdeményezett eljárást. A kár összege esetenként eltérő, a legmagasabb 11 ezer 158 forint volt – tájékoztatott Veszprémyné Szajkó Márta bírósági sajtótitkár. (Ezt hogyan sikerült megállapítani?

Két személyt – így a 16 éves, fiatalkorú „Jánost” – figyelmeztetésben (?) részesítették. 
Két személyt két nap elzárással sújtott, míg egy elkövetőre 45 óra közérdekű munka büntetést szabott ki a bíróság. Mindegyiküknek meg kell fizetni a 6 ezer 350 forintos szabálysértési költséget." 
"Óriási, elrettentő büntetés" ! Biztosan nagy "visszatartó" ereje lesz, minek hatására soha többet nem fognak áramot lopni... (csak legyen aki elhiggye !-a szerk.) 
A teljes írás itt olvasható !
Szerk;Posta S.

Csak egy kis "családi" civódás

Most még humoros, de talán nem is a távoli jövő nálunk sem, ha így folytatódik... 

Barta P.