Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2015. május 31., vasárnap

Nógrád megyei "gyereknapi életkép"...

"A Nógrád megyei Rimóc község egy telepszerű, szinte kizárólag romák lakta részén az utóbbi öt évben drasztikusan nőtt a már amúgy is szinte elképzelhetetlen mértékű gyerekszegénység" -olvasható a nol.hu online oldalán.

Fotó: Mirkó István / Népszabadság
"A tizenhét éves (!) Bada Erik – aki épp akácot hasogat tűzifának – bevezet a házba, de rögtön átadja a szót feleségének, aki nemrég hozta világra fiukat, Erik Pablót
A tartózkodó asszony annyit mesél csak: az önkormányzat segített nekik elkezdeni a gazdálkodást, s már krumplit, hagymát, salátát, kukoricát termelnek. 
Ez pedig el is kél, mert nyolcan laknak együtt, és csak az édesapjának „van állása a közmunkában”.

 Az iskolában egy helybeli kertészmérnök segítségével tanítják a fiatalokat, miként tudnak kertjükben zöldséget, gyümölcsöt termelni. Ez pedig már csak azért is fontos, mert a falu szépen felújított iskolájában szinte kizárólag telepi gyerekek tanulnak. –Sok mindent megpróbáltunk, hogy egy intézményben tartsuk a faluban élő gyerekeket, de nem jártunk sikerrel.  A nem roma iskolásokat szinte kivétel nélkül a szomszéd falu katolikus iskolájába viszik a szülők,–panaszolja a polgármester, majd úgy vonja le tanulságot: – Az oktatásban a mindenáron való integráció nálunk végül szegregációt teremtett."
(Így a gyerekszegénységen nem is lehet csodálkozni, ha már tizenhét évesen megszületik az első szaporulat. Hány gyerekük lesz harminc éves korukra ? Ebben a mai ínséges -és nemcsak cigányoknak- világban szinte gyerekfejjel gyereket vállalni enyhén szólva is felelőtlenség. Az már nem is kérdés, hogy a szülőknek vajon milyen iskolai végzettségük van, mert szakképesítésről ebben a korban még nem beszélhetünk ! 
Felmerül továbbá még, hogy az iskolázatlanság vagy szakma nélkül vajon milyen jövőkép képzelhető el számukra ? Azért ha valamelyik "nagytudású" -akár helyi- politikusunk erre a kérdésre tudna válaszolni, köszönettel meghallgatnám ! -a szerk.)
Szerk;Posta S.

A "Bűnös Nemzet" !

Így vezetik félre a Világot ! De kik is...?

Nézd végig figyelmesen a videót és megérted, de ha nem akkor...talán ismered a mondást: 
"Ha a kacsa nem tud úszni, nem a víz a hibás !"
Szerk;Posta S.