Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2013. április 4., csütörtök

Lehet neki nem volt humoros.

A részeg bohóckodik...de ráfizet.

Barta P.

Mire képes egy közösségi oldal !


"Túl sok, mindig veszekedtek rajta, nincs miből enned? Elmosom helyetted! Nem folyatom a csapot és még dumálhatunk is közben" – ezzel állt elő egy harmincas évei elején járó magyar férfi a Facebookon, és a jelek szerint az ötlet működik. Sorjáznak az igények és szaporodnak a potenciális munkatársak. A kezdeményező szerint viszont ez nem üzlet nem is lehetne az.

Elsőre viccnek is beillő, nem fizetett hirdetés terjed a Facebookon: „Ha nincs kedved, ha túl sok van, ha mindig veszekedtek rajta, ha agglegény vagy, ha vendégség volt, ha már nincs miből enned/innod, vagy ha bármi miatt nyakadon áll egy csomó mosatlan edény és nem akarsz foglalkozni vele, akkor írj egy emailt és elmosom helyetted! 
Ez komoly. Környezettudatos: nem folyatom a csapot. Közösségi: dumálhatunk közben. Szociális: segítesz rajtam, én meg rajtad.”

A hirdetés szerzője, Mangel Koppány Budapest belső kerületeiben ingyen kiszállást ígér, és egy óra mosogatásért ezer forint adományt kér, vagy alkut ajánl: lehet több vagy kevesebb, de lehet helyette cserét is vagy éppen ételt-italt ajánlani. Az ötlet működik: mindenkinek tetszik, és a jelek szerint sokan igénybe is vennék.

(A háztartási munka egyébként 2010 óta adórendszeren kívüli tevékenységnek számít. Ahhoz, hogy valaki végezhesse, egyszerűen annyi kell, hogy az úgynevezett megbízó vagy foglalkoztató bejelentse az adóhatóságnak az alkalmi munkát, ami havonta ezer forint díjfizetéssel jár, más elvonás nem terheli. A szabályokról a Nemzeti Adó- és Vámhivatal készített egy tájékoztatót is.)

"Az ötlet működik: mindenkinek tetszik, és a jelek szerint sokan igénybe is vennék",vajon Sámsonkert hogyan fogadna egy ilyen vagy hasonló kezdeményezést, bár ez a tevékenység Mangel Koppány szerint (is) "sem üzletnek,sem karrier építésre"nem alkalmas!
 Szerinted?
Szerk;Posta S.