Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2016. március 6., vasárnap

"Európa önmagát is becsapta !"

Maróth Miklós, a Magyar Tudományos Akadémia volt alelnöke szerint Európa többszörösen becsapta önmagát, mert a migránsokat háborús menekülteknek tekintette és a leendő munkaerőt látta bennük, míg az érkező tömeg hazudott identitásáról és céljairól is.

Az M1 aktuális csatorna vasárnap reggeli műsorában a keletkutató azt mondta, statisztikák szerint a bevándorlóknak csupán tíz százalékát lehetne némi iskoláztatás után foglalkoztatni, 50-60 százalékuknak pedig "esze ágában sincs bármiféle munkát végezni". 
"Akiknek van szakmájuk, azok nem indulnak el a szíriai menekülttáborokból, illetve nem jönnek tovább Törökországnál, hiszen ők ott is tudnak dolgozni" - emelte ki, hozzátéve, olyan réteg indult el Európába, amelyre hazájában sincs szükség !
(Milyen furcsa "összecsengés" fedezhető fel ebben a mondatában a hazánkban élő "más kultúrájú egyedek" tekintetében ! Ha ezt mondaná erre a népcsoportra, akkor az már rasszizmus lenne részéről ? Érdekes lenne megtudni...-a szerk. )
 
Az integrációval kapcsolatban Maróth Miklós közölte, nem határozta meg senki pontosan, mit is kell alatta érteni, mi a cél a bevándorlókkal: be szeretnék őket olvasztani a társadalomba vagy a háború végégig munkát akarnak adni nekik, majd utána hazaküldik őket ?
Szerk;Posta S.