Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2017. szeptember 5., kedd

Ha valami nem tetszik, írjuk át a törvényt !

Az adózás rendjéről szóló 2017-es törvényjavaslat egyik pontja lehetővé tenné, hogy továbbra se kelljen kiadni a TAO-pénzek elszámolását – hívja fel a figyelmet az Index.

Az adózásról szóló törvényjavaslat egy salátatörvény, amely egy hónapja jelent meg véleményezésre a kormány oldalán, a több száz paragrafus között a 3. rész 128. § (5). pontja, pedig azt mondaná ki, hogy "közérdekű vagy közérdekből nyilvános adat nem ismerhető meg, ha az (1) bekezdésben meghatározott adótitoknak minősül ".

A hivatkozott (1). bekezdés szerint pedig „adótitoknak minősül különösen az államháztartás központi alrendszere terhére nyújtott adókedvezmény, jóváírás, az adózó által törvényben meghatározott célra nyújtott támogatás, vagy az adózó által törvényben meghatározott kedvezményezett célra történő felajánlás esetén a támogatást nyújtó, a felajánló adózó megnevezése, az általa igénybe vett adókedvezmény, jóváírás, valamint az általa juttatott támogatás, felajánlott adó vagy adóelőleg mértéke, továbbá a támogatott megnevezése, a támogatott által kapott támogatás és a támogatott javára felajánlott adó vagy adóelőleg mértéke”.

Tehát ha valami nem tetszik a hatalomnak,akkor hoz rá egy törvényt ! Ügyes !
Szerk;Posta S.