Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2015. július 31., péntek

Hisztis gyerekek nem !

Liam Flynn egy olasz-francia éttermet vezet Észak-Ausztrália egy ezer főt számláló kistelepülésén. Egyik délután ebédidőben egy két év körüli gyerek hisztérikus visításban kezdett, majd tíz perc után Flynn kijött a konyhából és megkérte a családot, hogy vigyék ki a gyereket, amíg le nem higgad, de miután a család ezt nem volt hajlandó megtenni, és sértve érezte magát, a számlát sem voltak hajlandóak kifizetni, és fűt-fát vágtak a vendéglős fejéhez – számol be a Business Insider.


 Flynn még aznap radikális lépésre szánta el magát és eldöntötte, hogy kitiltja étterméből a hét év alatti gyerekeket, az intézkedés részleteit pedig a Facebookon hirdette meg, amire el is indult a lavina és feldühödött szülők különböző csoportokban bojkottot hirdettek étterme ellen.
 Mindazonáltal a bejegyzés 1700 lájkot is kapott, és a szimpatizánsok száma nem csak az online kinyilatkoztatásban nyilvánult meg, de az étterem a következő hétvégén rekordforgalmat könyvelhetett el !

Nem gondolta, hogy az intézkedés híre így szárnyra kap, de örül neki, hogy e kapcsán vita indult arról, hogy a gyerekeknek miként kell viselkedni egy étteremben, mert ahogy mondja, családias kis vendéglőjét sok pár látogatja, akik például évfordulót ünnepelnek és meghitt, nyugodt környezetre vágynak, aminek nem részei az ordítozó gyerekek. 
 „Egy szülőnek meg kell tudnia zabolázni gyerekét, kivinni, amíg megnyugszik, vagy egy másik családbarát étterembe vinni, vagy hívni egy bébiszittert” – ad tippeket az egyébként egy fiúgyermeket nevelő séf. 

Érdekesség, hogy Flynn egyébként nem egy háklis típus, a kutyákkal például semmi baja, ők szívesen látott vendégek az étteremben. (Elképzelhető, hogy a kutyák nem hisztériáznak és nem vonyítanak percekig.-a szerk.  )
Szerk;Posta S.