Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2012. október 15., hétfő

Nem kapja meg a "Hit Gyülekezet" a hajdúsámsoni iskolát !


Döntött a Debreceni Törvényszék a hajdúsámsoni II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény ügyében: a Törvényszék hatályon kívül helyezte az önkormányzat 2012. május 30-án hozott döntését, mely a fenntartói jogot az általa ellátott feladatokkal a Hit Gyülekezete Egyháznak adta át.


A bíróság igazat adott a felperes Hajdú-Bihar Megyei Kormányhivatalnak abban, hogy a szülők és diákok jogai abban az esetben érvényesülnek, ha az érintettek ismerik a további lehetőségeket, tehát ha tudják, hol folytatódhat számukra az iskolai oktatás. A véleményezők azonban sem erről, sem a szakértői véleményről nem tudtak állást foglalni. A szakértői vélemény meghozatalakor a szakértőnek sem volt tudomása a lehetőségekről, ezért ezt a momentumot szakértő sem tudta vizsgálni. Ha azonban a véleményezők és a szakértő nem tud véleményt alkotni, az eljárási szabálysértésnek számít. A Debreceni Törvényszék az eljárási szabálysértés miatt adott igazat a Hajdúsámson Város Önkormányzata, mint alperessel szemben a felperesnek, azt nem vizsgálta, hogy a tervezett szakolyi vagy bocskaikerti oktatás jelent-e aránytalan terhet az érintett tanulóknak és a szülőknek.

A határozat ellen fellebbezésnek helye nincs, a felek a Kúriától kérhetnek felülvizsgálatot, a határozat kézhezvételétől számított 60 napon belül.
Hívatkozás: hajdupress.hu 
Szerk:Barta P.