Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2012. január 21., szombat

"Kényes ügy !"

 Schmitt-ügy: egyetlen szakértő sem akar vizsgálóbiztos lenni !

 Információink szerint /Népszabadság online/  jelentős nehézségekbe ütközik a Semmelweis Egyetem azon törekvése, hogy – az intézmény néhány nappal korábbi bejelentésének megfelelően – létrehozzanak egy kompetens, tekintélyes és független tagokból álló testületet Schmitt Pál doktori fokozatszerzési körülményeinek kivizsgálására..


A napilap úgy értesült, hogy a szakterületen járatos, a francia nyelvet is ismerő szakértők (akadémikusok, egyetemi tanárok, kutatók) egymás után utasítják vissza a felkérést, nyilvánvalóan az ügy politikai szempontból kényes volta miatt.    Tovább itt

"Valóban segít az IMF hitel ?"

Ezt a filmet érdemes végignézni mert azt mutatja meg hová tartunk !! Kormányunk nem tanul a Török példából ? ...vagy talán nem is akar???
Vajon mi is ezt akarjuk ?

És a film !

"Közlekedünk... !"

 Az alábbi mailt "sapphires" nick nevű olvasónktól kaptuk.Érdekes dolgokat ír köszönjük.



"Sziasztok.Ez a történet a szomszéd kisvárosban esett meg velem Hajdúsámson felé haladva.
Letrafiztak lakott területen 69-mentem szerintük, 30000 a bünti. Megjön a határozat, a képet le lehet tölteni a netről és most figyeljetek!! A képet menetirány szerint balról készítették a határozatban jobb oldali házszám szerepelt rajta, fényképezővel visszamentem és sok képet készítettem. Természetesen magánterületről trafiztak (benzinkút) Megfellebbeztem. A Határozatukban megsemmisítették az eljárást, mert jogilag 1000 sebből vérzett az ügy! Ugyanis ha feljelentem őket az ügyészségen akkor közokirat hamisítás miatt elkaszálják az összes rendőrségi embert aki ebben részt vett, mert sajnos az bűncselekmény!

A legnagyobb baj hogy az emberek nincsenek tisztában a jogaikkal és sajnos a rendőrség ezzel vissza is él.


A másik példa a szondáztatás, nem vagyok köteles megfújni persze ha tudom hogy nem ittam alkoholt, természetesen a rendőrnek joga van elvinni vérvételre és ha tényleg nem fogyasztottam alkoholt akkor az bizony hivatali visszaélésnek minősül plusz rágalmazásnak. Már nem egy ilyen esetem volt, mindig figyelmeztettem a rendőrt a jogi következményeire a dolgoknak


Én nem kötekedésnek tartom ezt, csak nem szeretem ha hülyének néznek ugyanis a rendőrségi törvényben pontosan le vannak írva a jogaik, érdemes letölteni a törvényt és átlapozni!

Vigyázzatok ne hagyjátok magatokat "csőbe" húzni!"

Fürdővízzel gyereket: kérdéseket vethet fel a Megaupload eltörlése !

A Megaupload az egyik legnagyobbnak számított azon szolgáltatások közül, ahová a felhasználók fájlokat tölthettek fel, majd megoszthatták ezek letöltési linkét másokkal. Ez idáig nem is jogszerűtlen, seregnyi ilyen oldal működik világszerte és itthon is, főként abból kiindulva, hogy bizonyos méret fölött már körülményes vagy épp lehetetlen e-mailes csatolmányként küldeni az ismerőseinknek szánt fájlokat.
Az oldalt azonban gyorsan felfedezték maguknak olyanok is, akik teljes zenei albumokat osztottak meg így a külvilággal,de akár több részre darabolt fizetős szoftverek és filmek is felkerültek a Megauploadra. Még ez sem jelentette volna a szolgáltatás végét, a tudatos hozzáállás mellé azonban felelőtlenség is társult a tulajdonosok részéről.
72 oldalra való bizonyíték és indoklás került végül abba a vádiratba, amelynek alapján az Egyesült Államok, Anglia, a Fülöp-szigetek, Hollandia, Hong-Kong, Kanada és Németország összehangolt akcióval állíttatta le a Megaupload működését és citálta bíróság elé a felelősöket.

 A Megaupload bezárásától zeng a sajtó. Az FBI keménykedése pedig felvet további, kényelmetlen kérdéseket, például, hogy mi van azokkal, akik a Megaupload-ot teljesen jogszerűen, saját fájljaik megosztására használták ?
A kalózkodás elleni erőteljes fellépést szorgalmazó és azt szépen pénzelő szervezetek mintha ugyanott tartanának, mint Gutenberg idejében a nyomtatást betiltani szándékozók. 

Ha időnként lopnak egy élelmiszerboltban, akkor a boltot kell bezárni a biztonsági őrizet javítása helyett? Tovább itt 


..és egy érdekes reagálás a bezárással kapcsolatban ... ITT !

 

Oroszország kritizálja az amerikai internet-cenzúrát !

Az orosz miniszter az internetes kalózkodás elleni intézkedéseket megfogalmazó amerikai törvénytervezet, a SOPA (Stop Online Piracy Act) miatt kirobbant nemzetközi tiltakozásra reagál a Vedomosztyi hasábjain. Igor Segoljev cáfolja azokat a vélekedéseket, hogy az orosz kormány a számítógépes világháló nagyobb állami ellenőrzésre törekszik. 
"Még csak fel sem merült az a lehetőség, hogy társadalmi nyugtalanság esetén blokkoljuk a közösségi oldalakat, a Twittert, vagy a Facebook-ot, miközben néhány európai ország nyíltan meghirdették, hogy éppen ilyen lépéseket tesznek" - hangoztatja az orosz kormány tagja. "Blokkolni, vagy cenzúrázni az internetet nem lehet, különben az egyszerűen elveszíti az értelmét"- tette hozzá...Tovább itt