Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2017. november 9., csütörtök

A tisztaság és higiénia is "kirekesztő és rasszista " ?

Az Alkotmánybíróság több olyan rendelkezést semmisített meg, amelyek diszkriminálják a közmunkásokat és szükségtelenül korlátozzák a magánszférájukat. 
A közmunkáról szóló törvény lehetővé teszi, hogy az önkormányzatok csak akkor adjanak közmunkát valakinek, ha a házuk körül rendet tartanak az udvaron.

Foto/Youtube
Aki az ilyen, önkormányzati rendeletben előírt feltételt nem teljesíti, az három hónapra kizárható a közfoglalkoztatásból.
Székely László ombudsman szerint ez hátrányos megkülönböztetéshez vezet, ezért az ügyben alkotmánybírósági eljárást kezdeményezett, olvasható az Index.hu oldalán.

Az Ab kiemelte: nem lehet közérdekre hivatkozással az egyén szabadságát, alapjogait "indokolatlanul sértő" (?) feltételeket előírni. Így ebben az esetben sem fogadhatók el a munkával összefüggésben nem álló, a "magánszférához való jogot szükségtelenül korlátozó" életvezetési előírások.  
Alaptörvény-ellenesség miatt megsemmisítette a közfoglalkoztatással kapcsolatos 2011. évi törvény több rendelkezését. A megsemmisítés a határozat Magyar Közlönyben történő kihirdetésének napjától hatályos.
(Tehát ha Lakatos Ronaldo-Nintendó hazamegy az egész napos fárasztó "közmunka semmittevésből" nem kötelezhető rá,hogy rendbe rakja a portáját a hónapok óta felhalmozott szeméttől,mert akkor ez hátrányos megkülönböztetés az udvarát rendben tartó 80 éves Mari nénivel szemben, hiszen neki nem kellett egész nap a fák árnyékában "közheverészni"! 
Igaz Mari néni 45 ezer forint nyugdíjból  nagyon jól megél...sőt van ideje is a házát és környékét tisztán,rendben tartani! )
Az Ab határozatának teljes szövege itt olvasható.
Szerk;Posta S.