Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2012. február 19., vasárnap

Csendőrnap .

Csak az utóbbi években jutottunk el odáig, hogy február 19-e Csendőrnap lehessen.Tagjait a háború után évtizedekig üldözték,— a csendőr nem politizálhatott, ezzel szemben feladatkörükbe tartozott az államhatalom megdöntésére irányuló szervezkedések elleni fellépés, amiért később a kommunisták leszámoltak a testülettel— s kollektív bűnösségüket csak 1991-ben oldotta fel az Alkotmánybíróság határozata.





Tekintélyt, megbecsülést, biztos megélhetést jelentett csendőrnek lenni, igaz félelem is övezte őket,de az a rendkívül hatékony bűnüldözői teljesítmény hiányzik azóta is ami őket jellemezte, s amiért ők is méltók a tisztes emlékezetre.Nem írtak minden pofonhoz igazoló jelentést, kiterjedt volt a fegyverhasználati joguk is, de hatásköri túllépés, vagy az erkölcsi normák megszegése esetén.. Tovább itt

Ismét emelkedik az üzemanyag ára !

 A hír itt !

"Január második felében a forint erősödése apasztotta a hazai üzemanyagárakat, e héten még szintén utóbbi tartotta féken a drágulást, ám most már fizetőeszközünk gyengülése is szerepet játszik az árak újbóli emelkedésében.Múlt héten azonban már nem tudta ellensúlyozni fizetőeszközünk visszaerősödése az üzemanyagárak nemzetközi emelkedését, és ismét emelkedtek a hazai töltőállomások árai is. 

 A jövő hét közepétől a benzin esetében 3-4, a gázolajnál 2-3 forintos drágulás várható. A két meghatározó üzemanyagfajta ára tehát közelebb kerül egymáshoz, a drágulás eredményeként a 95-ös 422-424, a dízel üzemanyag 437-439 forintos átlagára jövendölhető. Pontos információk a jövő hét első napján várhatók az üzemanyagárak alakulásáról " 


Bodolai Heni(?) nevű olvasónk az alábbi  képet küldte magazinunknak, javaslatként a töltő állomások részére, ha az üzemanyag árak ötszáz ft. felé emelkednének ahogy írja "a vásárlói kedv" megtartása érdekében !

 


Köszönjük Heni (?) a javaslatodat
Reméljük a nagy  benzinkutak 
be is vezetik...