Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2012. július 23., hétfő

"Gáz van"... nálad ? Fizess !!



A gázkészülékeket és vezetékeket legkésőbb 2016 végéig felül kell vizsgálni, majd öt és tízévente meg kell azt ismételni ! 

A meglévő gázkészülékeket és csatlakozó vezetékeket fokozatosan, de legkésőbb 2016 végéig műszaki-biztonsági szempontból felül kell vizsgálni, és azt követően a készülékeknél ötévente, a csatlakozó vezetékeknél pedig tízévente kell a felülvizsgálatot megismételni - az ezt előíró nemzetgazdasági miniszteri rendelet a legutóbbi Magyar Közlönyben jelent meg.
Az öt-, illetve tízéves határidő az üzembe helyezéstől indul, de a rendelet hatálybalépése - szeptember 1. - előtt felszerelt készülékeket és vezetékeket is felül kell vizsgáltatni. Ezekre lépcsőzetes határidőt állapít meg a rendelet.
Az 1981 előtt üzembe helyezetteknél a felülvizsgálatot a jövő év végéig kell elvégeztetni. Az 1981 és 1993 között üzembe helyezetteknél 2014. december 31., az 1994 és 2003 közöttieknél pedig 2015. december 31. a felülvizsgálati határidő. A 2004 és 2012. augusztus 1. között üzembe helyezett készülékeknél és csatlakozó vezetékeknél 2016 utolsó napja a kötelező felülvizsgálat határideje.
A rendelet melléklete közli azt, hogy ki jogosult a felülvizsgálat elvégzésére. Ehhez legalább gázvezeték- és készülékszerelő mestervizsga, és gázipari műszaki biztonsági felülvizsgáló szakképesítés szükséges.
(Matolcsy új munkahelyeket teremt?"s te fizetsz"! [a szerk] ) 

Hivatkozás: hirado.hu
Szerk:Posta S.

Az igazság "odaát" van ?

Nem tisztünk eldönteni mi is az igazság,de engedtessék meg, hogy kételkedjünk,
most először.... és utoljára ?
-elnézést kérve a családtól- "Arra kérem a civil és a politikai szervezeteket, hogy se a lányunk nevét, se a személyes tragédiáját ne használják fel ürügyül. "

 Részvétünk


"A rendőrség mindent tud Bándy Kata gyilkosairól, de nincs elég bizonyítéka – így vélekednek a pécsiek, és azt kérdezik: hová lett a lány holtteste három napon át? Mert ha ott lett volna, ahol megtalálták, már korábban rábukkantak volna."

A rendőrség állítja, hogy P. László egyedül gyilkolta meg a pszichológusnőt, de ezt csak a gyanúsított vallomása támasztja alá. Azé a gyanúsítotté, aki már az első kihallgatásakor közölte: „egyedül viszem el a balhét”. A férfi három különböző vallomást tett, nyolcszor alkalmaztak nála hazugságvizsgáló készüléket, de ennek eredményéről és részleteiről mélyen hallgat a hatóság.

A rendőrség mindent tud Bándy Kata gyilkosairól, de nincs elég bizonyítéka – így vélekednek a pécsiek, és azt kérdezik: hová lett a lány holtteste három napon át? Mert ha ott lett volna, ahol megtalálták, már korábban rábukkantak volna.
A rendőrség állítja, hogy P. László egyedül gyilkolta meg a pszichológusnőt, de ezt csak a gyanúsított vallomása támasztja alá. Azé a gyanúsítotté, aki már az első kihallgatásakor közölte: „egyedül viszem el a balhét”. A férfi három különböző vallomást tett, nyolcszor alkalmaztak nála hazugságvizsgáló készüléket, de ennek eredményéről és részleteiről mélyen hallgat a hatóság.
Már nem keresünk senkit, csak néhány apró részletet kell még tisztázni – jelentette ki Dakos József rendőrfőkapitány. Az ügy főnyomozója, Ruszák László csak hallgatott mellette, holott máskor mindig a nyomozás vezetője számol be a bűncselekményről. Vajon titkol még valamit a rendőrség? Bándy Kata szomszédai nem tartják életszerűnek a rendőrség által előadottakat.
Kizárt, hogy Kata, miután a ház elé ért, még elment volna 600 métert arra a helyre, ahol állítólag megölték – mondta az egyik szomszéd. A rendőrség szerint a férfi Kata holttestét ­vasárnap hajnalban dobta az árokba, és szerda délutánig senki sem fedezte fel. Csonka János szerint ez hihetetlen.
– Én arrafelé dolgoztam szerdán délelőtt. A szemetet kétnaponta összeszedjük, de ott mi nem láttunk holttestet – állította a Borsnak a szomszéd, aki szintén kételkedik a magányos gyilkos teóriában.
A helybéli kutyások sem hiszik, hogy valamelyik eb ne szagolta volna ki az akkori kánikulában a holttestet, szerintük is csak szerda délután kerülhetett oda. Ha így van, odavihette-e egyedül P. László?

Feka régen is enyveskezű volt
Jól ismerik a kelebiaiak a Kata meggyilkolásával vádolt, Feka becenevű P. Lászlót, és nincsenek túl jó véleménnyel róla.  – Általános iskolás korában én magam vittem a fiút nevelőintézetbe. Már akkor is enyves volt a keze – mesélte egy kelebiai férfi.
– Betörés és lopás ­egy­aránt szárad P. László lelkén. Tőlem egy hifiberendezést lovasított meg, de kapták már rajta tévélopáson is. Egy helyi italmérésben a játékgépet fosztotta ki fényes nappal a társaival – emlékszik egy helyi fiatalember. Nevét, arcát azonban senki nem vállalja a településen.