Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2012. július 23., hétfő

Az igazság "odaát" van ?

Nem tisztünk eldönteni mi is az igazság,de engedtessék meg, hogy kételkedjünk,
most először.... és utoljára ?
-elnézést kérve a családtól- "Arra kérem a civil és a politikai szervezeteket, hogy se a lányunk nevét, se a személyes tragédiáját ne használják fel ürügyül. "

 Részvétünk


"A rendőrség mindent tud Bándy Kata gyilkosairól, de nincs elég bizonyítéka – így vélekednek a pécsiek, és azt kérdezik: hová lett a lány holtteste három napon át? Mert ha ott lett volna, ahol megtalálták, már korábban rábukkantak volna."

A rendőrség állítja, hogy P. László egyedül gyilkolta meg a pszichológusnőt, de ezt csak a gyanúsított vallomása támasztja alá. Azé a gyanúsítotté, aki már az első kihallgatásakor közölte: „egyedül viszem el a balhét”. A férfi három különböző vallomást tett, nyolcszor alkalmaztak nála hazugságvizsgáló készüléket, de ennek eredményéről és részleteiről mélyen hallgat a hatóság.

A rendőrség mindent tud Bándy Kata gyilkosairól, de nincs elég bizonyítéka – így vélekednek a pécsiek, és azt kérdezik: hová lett a lány holtteste három napon át? Mert ha ott lett volna, ahol megtalálták, már korábban rábukkantak volna.
A rendőrség állítja, hogy P. László egyedül gyilkolta meg a pszichológusnőt, de ezt csak a gyanúsított vallomása támasztja alá. Azé a gyanúsítotté, aki már az első kihallgatásakor közölte: „egyedül viszem el a balhét”. A férfi három különböző vallomást tett, nyolcszor alkalmaztak nála hazugságvizsgáló készüléket, de ennek eredményéről és részleteiről mélyen hallgat a hatóság.
Már nem keresünk senkit, csak néhány apró részletet kell még tisztázni – jelentette ki Dakos József rendőrfőkapitány. Az ügy főnyomozója, Ruszák László csak hallgatott mellette, holott máskor mindig a nyomozás vezetője számol be a bűncselekményről. Vajon titkol még valamit a rendőrség? Bándy Kata szomszédai nem tartják életszerűnek a rendőrség által előadottakat.
Kizárt, hogy Kata, miután a ház elé ért, még elment volna 600 métert arra a helyre, ahol állítólag megölték – mondta az egyik szomszéd. A rendőrség szerint a férfi Kata holttestét ­vasárnap hajnalban dobta az árokba, és szerda délutánig senki sem fedezte fel. Csonka János szerint ez hihetetlen.
– Én arrafelé dolgoztam szerdán délelőtt. A szemetet kétnaponta összeszedjük, de ott mi nem láttunk holttestet – állította a Borsnak a szomszéd, aki szintén kételkedik a magányos gyilkos teóriában.
A helybéli kutyások sem hiszik, hogy valamelyik eb ne szagolta volna ki az akkori kánikulában a holttestet, szerintük is csak szerda délután kerülhetett oda. Ha így van, odavihette-e egyedül P. László?

Feka régen is enyveskezű volt
Jól ismerik a kelebiaiak a Kata meggyilkolásával vádolt, Feka becenevű P. Lászlót, és nincsenek túl jó véleménnyel róla.  – Általános iskolás korában én magam vittem a fiút nevelőintézetbe. Már akkor is enyves volt a keze – mesélte egy kelebiai férfi.
– Betörés és lopás ­egy­aránt szárad P. László lelkén. Tőlem egy hifiberendezést lovasított meg, de kapták már rajta tévélopáson is. Egy helyi italmérésben a játékgépet fosztotta ki fényes nappal a társaival – emlékszik egy helyi fiatalember. Nevét, arcát azonban senki nem vállalja a településen.


2 megjegyzés:

  1. Jó napot kedves oldal vezetők!
    "egyedül viszem el a balhét" nem is elég bizonyíték? azt hiszem nincs mit hozzáfűzni.
    HunAtti

    VálaszTörlés
  2. Vajon szándékos volt e a kormány részéről a búcsúztató személy kijelölése?
    (Vagy talán tűrőképességi próba a magyarokkal??!) [Balog ???]
    "Eltemették hétfőn Szekszárdon Bándy Katát. A Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság Pécsen meggyilkolt pszichológusát több százan kísérték utolsó útjára az alsóvárosi temetőben.A 25 éves áldozatot a gyászszertartáson a kormány nevében Balog Zoltán emberierőforrás-miniszter búcsúztatta."
    (http://index.hu/belfold/2012/07/23/eltemettek_bandy_katat/)

    VálaszTörlés

A megjegyzés írása mint:Profil kijelölése.... legördülő menüben válasszátok a "Név/URL-cím"rovatott -ne a névtelent- ide írjátok be a nevet,vagy bármilyen nick nevet.Az URL-t hagyjátok üresen.
Köszönöm.