Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2014. december 6., szombat

A "lovakat" lelövik, ugye ?

Dwight Howard népszerű NBA-sztár nem csak a kosárlabda pályán híres képességeiről - állítja Mary Carey pornószínésznő.

 









Az amerikai "művésznő" azt állítja, hogy rendszeres kapcsolatban álló Dwight Howarddal, a Houston Rockets kosárlabdázójával.
A hölgy szerint a méretes NBA-sztár remek felnőtt filmes színész lehetne, megvan hozzá minden adottsága.
"Dwight egyszer bevitt a mosdóba. Letolta nadrágját, én pedig sikoltozni kezdtem és elszaladtam" - ecsetelte a történteket Mary Carey pornószínésznő. Az események után állítólag a Rockets sztárja elnézést kért tettéért. Azóta is tartják a kapcsolatot (?) egymással - számolt be az eseményekről a spanyol Mundo Deportivo.
(sakema)

December 6. A Mikulás napja

December 05-én kifényesítjük csizmánkat: ki azért mert még várja a puttonyos érkeztét, ki azért, hogy példát mutasson a kisebbnek. Majd hatodikára virradóra megtelik mindenféle finomsággal. Mégis honnan ered valójában ez az ünnep?
A Mikulás szó cseh származású, maga az ajándékozás szokása pedig osztrák hatásra terjedt el a magyar családoknál. Egyre inkább  az a nézet, hogy Mikulás, illetve országonként más-más alak, aki a mi jóságos Mikulásunk megfelelője, a Lappföldön él, szánját rénszarvasok húzzák, a segítők pedig általában elmaradnak mellőle.
Szent Miklós  legendája és a szent december 6-iki egyházi ünnepe kapcsán is terjedt el a 19. században a városokban, hogy a Mikulás az ablakokba helyezett kitisztított cipőkbe szaloncukrot vagy kisebb édességekből és déligyümölcsökből álló piros csomagot tesz december 6-án. Személyesen is lehet találkozni a Mikulással. Ekkor a díszes piros ruhás, nagy fehér szakállú püspököt fekete krampuszok (valójában ördögök) kísérik, és a rossz gyerekeket ijesztgetik, virgáccsal fenyegetik vagy finoman meg is vesszőzik. 
(sakema )

2014 Magyarország. Közeleg a Karácsony....

Kérdés; amit nem látok, az nincs? 
Egy valóságos gyöngyszem a mai Magyarország hétköznapjaiból:
"Idén karácsonykor valami igazán jót akartam csinálni. Segíteni több száz, vagy akár több ezer embernek, ha még csak egy kis ideig is, de legalább segíteni nekik, karácsony idején.
Mivel ételkiszállító cégem van és rendelkezésemre áll egy egész konyha, így adta magát, hogy idén karácsonykor bizony ételosztást fogok szervezni valamelyik nagyobb budapesti téren az arra rászorulóknak (...) Megszületett a döntés és elkezdtük szervezni az ételosztást. Mindenki tette a dolgát, beszereztünk mindent, ami szükséges, hogy ez megvalósulhasson.
Be az önkormányzathoz...és itt valami olyan történt, amit egészen egyszerűen még most sem vagyok képes feldolgozni.
Kitöltöm a területfoglalási engedélyhez szükséges igénylőlapot, befizetem hozzá az illetéket is és beadom a papírokat az ablakon, mire a nő megkérdezi, mihez szeretnék engedélyt kérni? Mondom, ételt szeretnénk osztani, erre a nő a következőket mondja.
„FIATALEMBER. NEM FOG ÉTELOSZTÁSHOZ ENGEDÉLYT KAPNI JOBB HA ELŐRE SZÓLOK, MERT A KORMÁNY..." A folytatás és a teljes írás ezen a linken olvasható!
Szerk;Posta S.