Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2017. március 1., szerda

Télvégi gondolatok…

Este bekapcsolom a tévét és látok egy reklámot ami rettenetesen idegesít, esetemben ez a "Magyarország erősödik" amit  az arcomba nyomnak úton-útfélen. Először még egy  ideig szétvág tőle az ideg, aztán lassan megszokom és tovább  már nem érdekel.

 Magyarul elérik, hogy a heves ellenállásomat a témával kapcsolatban közönnyé formálják, mert idővel az ember a tehetetlenségbe belefásul ! 
A REKLÁM ! Nagyon nagy erő ez ! (Ezt a példát mindenki le tudja fordítani a saját esetére. Biztosan mindenkinek van ilyen.)

Csak Te és én és MI ezt az erősödést nem érezzük ! Mi közöd hozzá ? Semmi. (Csak adod  a munkád 90 %-át minden nap azoknak, akik ezeket a szlogeneket kitalálják... Talán annyi közöd azért mégis csak van hozzá, hogy például a minimálbér emelés miatt drágább lett a kenyér ! A földgáz világpiaci ára az utóbbi 3-4 évben több mint 40 %-al csökkent, viszont a "rezsicsökkentésnek" köszönhetően, Te még mindig a régi árat fizeted érte, de az ország az erősödik...nekik !)
Amikor reggel elmész dolgozni, a megtermelt javakból adsz nekik  belőle. Nem keveset. A munkád után járó bér 10 %-át viszed haza ! Abból élsz és gazdálkodsz a többi megy hozzájuk. Azaz pont annyit dolgozol mint egy svéd vagy egy német, de csak tizedét viheted haza - ilyen a rendszer. És hogy meddig mehet ez...csak addig, ameddig hagyjuk !
Szerk;Posta S.