Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2014. június 7., szombat

Gazdag ország vagyunk... ?

A budai Várba, a Sándor-palota mellé, a Karmelita kolostor épületébe költözik a miniszterelnök és hivatala legkésőbb 2016. március 15-ig. 



Több tárca székhelye pedig vidéki városokba kerülhet.
Ezt Kurucz Éva, az újonnan kinevezett kormányszóvivő jelentette be a kabinet pénteki ülése után. Kifejtette: a kormány döntött arról, hogy nemzeti programot indít a budai várnegyed és a Budavári Palota újjáépítésére a 2014-2024 közötti időszakra vonatkozóan. Ennek a felújítási programnak a keretében a miniszterelnök és hivatala 2016. március 15-ig a budai Várba, a Sándor-palota mellé, a Karmelita kolostor épületébe költözik.
Elmondta még: Orbán Viktor miniszterelnök felkérte Hende Csaba honvédelmi minisztert, tekintse át annak lehetőségét, hogy a Honvédelmi Minisztérium Székesfehérvárra költözzön legkésőbb 2016. március 15-ig. Hozzá hasonlóan Fazekas Sándor földművelésügyi tárcavezetőnek minisztériuma Debrecenbe költözését - szintén 2016. március 15-ig - kell megvizsgálnia.
(Itt viszont felmerülhet egy kérdés, hogy hogyan történik a jelenlegi alkalmazottak utaztatása milliárdokért naponta, vagy minden eddigi dolgozó el lesz bocsájtva és helyi közalkalmazottakkal fogják megoldani? Szerintem ez még érdekes kérdés lehet !-a szerk.)
Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszternek pedig a Miniszterelnökség vidékfejlesztési államtitkársága Kecskemétre költözését kell megvizsgálnia. Utóbbi azonban már hamarabb megtörténne, legkésőbb az idei év végéig.

Gréczy Zsolt a Demokratikus Koalíció (DK) szóvivője  kifejtette: a beruházás több milliárd forintos lesz, ezért a DK tudni szeretné, hogy mennyibe kerül a költözés, az épületek felújítása, azok őrzése és mivel bútorozzák be "az új miniszterelnöki rezidenciát" ?
A másik gond még  az, hogy Orbán Viktor kormányfő milliárdokért felköltözik a budai Várba, amely egyfelől szociális érzéketlenség, másfelől a Horthy-kultusz ápolására utal - tette hozzá a DK szóvivője.
Szerk;Posta S.

Ünnep előtti gondolat

Ezt a tanúságos történetet az egyik "közösségi" portálon olvastam. Megszívlelendő, hogy milyen azonosítható dolgot hagysz az autódban a parkolóban. 
Ez persze csak azokra vonatkozik,akiknek még telik egy autó fenntartására. (Nekem már nincs ilyen gondom.-a szerk.) 

"Barátomékat úgy rabolták ki, hogy egy bevásárlóközpont parkolójánál kiszálltak a kocsiból - meglehetősen zajosan - az egész család (apu, anyu, gyerekek). 
Ez felkeltette a tolvajok figyelmét, és a család távozásakor az autóhoz mentek, ahol a házigazda egy felfelé fordított orvosi receptet felejtett a szélvédő mögött, rajta szépen olvashatóan névvel, címmel. 

Ezek után a betörőknek már könnyű dolguk volt, hiszen amíg a család „shoppingolt” a tolvajok nyugodtan dolgozhattak" 
Szerk;Posta S.