Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2016. november 19., szombat

Emelkednek a KGFB díjai, de miért is ?

Egy svédországi illetékességű személy, az egyedi gyártású, full extrás kocsijába belehajtott az egyik magyar biztosító kgfb-s ügyfele. A biztosító húzta halasztotta a helytállásának elismerését, mire a svéd hazavitette megjavíttatni az autót. A biztosító ezután főleg nem fizetett. 
Az ügyből per lett, amelyet megnyert a vétlen svéd autótulajdonos.

A fotó illusztráció
 A baleset még 2012 decemberében történt Budapesten, a magyar kötelező felelősségbiztosítással (kgfb-vel) rendelkező autós egy kereszteződésben nem adta meg az elsőbbséget a svéd rendszámú kocsinak és megtörte annak a bal hátsó részét. A károkozó gépjármű vezetője a helyszínen elismerte a baleset bekövetkezéséért a felelősségét. 
Ezután a sérült autót trélerrel beszállították a szakszervizbe, ahol felvették a kárt, a biztosító azonban elutasította a kárigényt, így a svéd kocsitulajdonos és családja repülővel haza utazott, majd küldött egy trélert az autóért, amelyik haza szállította azt, ahol megjavították. A szállítás - svéd koronáról átszámítva - 618 ezer, míg a javítási költség 6 millió 992 ezer forint volt.
 
Az első fokú bíróság arra kötelezte a biztosítót, hogy fizesse meg a kár bekövetkezte előtti és a roncs érték közötti különbözetet, továbbá a szállítási költséget is, amelyek megegyeznek a svéd tulajdonos követelésével, vagyis 5 millió 957 ezer forintot tesznek ki. A biztosító fellebbezett...
A másodfokon eljárt törvényszék az elsőfokú ítéletet helyben hagyta....
A biztosító ebbe sem nyugodott bele és felülvizsgálatot kért a Kúriától, de ott is vesztett.
A három bírói fórum ára - a saját ügyvédi költségét nem számítva - a biztosítónak 2 millió 829 ezer forintot tett ki. 
(Nos ezért is emelkednek a "Kötelező Gépkocsi Felelősség Biztosítási" díjak, mert miből is fizetné ki a perköltség díjait, ha nem a mi befizetéseinkből !
Ugyanis jól ismert, hogy a biztosítók -általában- próbálnak kibújni a fizetési kötelezettségük alól, de az érthetetlen, hogy egyértelmű eseteknél miért próbálkoznak a mi pénzünkkel egy eleve vesztett ügyért harcolni ?) Forrás napi.hu  
Szerk;Posta S.