Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2015. december 14., hétfő

Egy újabb lehúzás, vagy "de jó nekünk ez az Unió" ?

Ha van jogosítványod, aminek az orvosi alkalmassága egyszer  lejár, akkor 2016 januárjától szigorúbban lehet majd újraérvényesíteni a Brüsszeli "egységes jogérvényesítési szabály" szerint.
Hogy ez mit jelent? Előre megmondom, számodra semmi jót ! 
Mert megpróbálják ugyan megmagyarázni, hogy ez azért van mert évente több mint háromszáz baleset van az alvászavaros "beteg" járművezetők miatt, (de ezt hogyan tudták megállapítani, arról nem esik szó) bár tulajdonképpen ez nem is betegség és nem is gyógyítható ! Hát akkor mi a búbánatos....miatt kell ez a szabály és ebből eredően a szigorított vizsgálat? 

Arról ugyan nincs szó, hogy ez esetleg mennyibe fog kerülni  a szerencsétlen honpolgárnak, de ahogy ismerem a "tisztelt törvényhozóinkat" ez sem alanyi jogon fog járni, mint ahogyan egy egyszerű vérvétel sem ! -olvasható a hirado.hu  internetes oldalán, ahol a videón egy "szakértő" megmagyarázza miért is van erre szükség.
(Saját tapasztalat, hogy a háziorvosi rendelőben - és ha nem a Megyei Rendelőintézetben kerül sor a vérvételre- mosolyogva elkérik az ezer forintot, természetesen számla nélkül, a eszközök bekerülési költségére hivatkozással!-a szerk. )
Mert talán az "AUTÓS" az egyetlen akiről annyi ilyen-olyan pénzt lehet lenyúlni amennyit nem szégyell a hatalom, az üzemanyagtól  kezdve a biztosítás, az útdíj, parkolási díj, a műszaki vizsga és a szuper traffipaxokon keresztül stb... 
Szerk;Posta S.