Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2014. május 27., kedd

Kettő perc,nyolc másodperc....

Asztalosok figyelmébe ajánlom ezt a rövid kis videót ! Ő már mondhatja magáról,hogy"MESTER" 

Barta P.

Nehezíti a zártkertek eladását az új törvény !

Ez a törvény vonatkozik Sámsonkert egyes részeire is!

A 2013. évi CXXII. törvény (a továbbiakban: Földforgalmi törvény) értelmében a  zártkertek adásvétele 2014 május 1-től alapvetően megváltozott, mivel ettől kezdve minden tekintetben a termőfölddel esnek egy tekintet alá, és ugyanúgy kell őket értékesíteni, mint ez utóbbi kategóriába eső földeket.

Ki vásárolhat zártkertet és milyen feltételekkel?
Zártkertet -és termőföldet is- csak belföldi természetes személy és tagállami állampolgár vásárolhat. (És ez a földtörvény sarkalatos hibája, mert minden EU-s polgár valamint társult tagállami polgára is vásárolhat földet Magyarországon! -A  törvény 5. §-24. bekezdés!- Kivan ez találva!-a szerk.)
 Belföldi természetes személy is csak akkor vásárolhat, - amennyiben nem minősül földművesnek -, ha a birtokában álló föld területnagysága a megszerezni kívánt föld területnagyságával együtt nem haladja meg az 1 hektárt. Erről a tényről a vevőnek nyilatkoznia kell az adásvételi szerződésben, vagy a szerződés mellékletét képező külön okiratban. Amennyiben földműves vásárol telket, 300 hektárig szerezhet tulajdonjogot.
A fenti korlátozás nem áll fenn, ha a földművesnek nem minősülő belföldi természetes személy vagy tagállami állampolgár a tulajdonjogot átruházó személy közeli hozzátartozója.
A részletes leírást itt lehet elolvasni !
Szerk;Posta S.