Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2014. november 6., csütörtök

Látni és látszani kampány 2014

Az Országos Rendőr-főkapitányság és az ORFK Országos Balesetmegelőzési Bizottság idén is útjára indítja a „Látni és látszani” elnevezésű országos közlekedésbiztonsági kampányát, melynek keretében a személy-, illetve tehergépkocsik, a motorkerékpárok és kerékpárok vezetői október 2-től december 12-ig ingyenesen élhetnek azzal a lehetőséggel, hogy az akcióhoz csatlakozott szervizekben járművüket szakemberek átvizsgálják.

A kampányban optikusok is részt vesznek, akik ugyancsak térítésmentes látásellenőrzéssel, továbbá hasznos tanácsokkal várják a járművezetőket. 
2014. november 6-tól december 12-ig tart majd az országos fokozott közúti ellenőrzés, melynek során a rendőrség teljes körűen és kiemelten vizsgálja a személy-, illetve haszongépjárművek, a motorkerékpárok és kerékpárok világítását, láthatóságát, továbbá a vezetői engedélyben szereplő szemüveg viselését, illetve a kiegészítő szemüveg meglétét.(?) 
Tavaly kétszáznál is több autós szakszerviz és közel száz optika állt a Látni és látszani szlogen mögé, míg a másik oldalon  csaknem 15 ezer gépjárművezető csatlakozott a kampányhoz, és közel ezer ingyenes látásvizsgálatot végeztek el. Az adatok is bizonyítják, hogy az akció folytatásra érdemes. 
(A nagyszerűen kiválasztott szlogent az "élni és életben hagyni"-t talán kiegészíthetnénk úgy, hogy élni és élni hagyni ... -de szép is lenne !-a szerk.)
Szerk;Posta S.

"A KDNP egy rozzant díszlet..."

A párt félművelt, felkészületlen figurákból áll - mondja a vallásfilozófus, aki szerint az Orbán-kormány vallástörvénye gyalázatos módon sérti az állam világnézeti semlegességét. Nyugat-Európában teljesen másról szól a kereszténydemokrácia. Semjén Zsolt a pápa ellen. Mi az a KDNP és kinek áll érdekében?

Fotó: Hír24/Neményi Márton
Noha 1994 májusa óta egyetlen választás sem volt, amelyen a KDNP önállóan megugrotta volna az 5 százalékos parlamenti küszöböt, a Semjén Zsolt vezette kereszténydemokraták időről időre nagy horderejű kérdésekben igyekeznek áterőltetni akaratukat a magyar törvényhozáson. 
Jogosan merül fel a kérdés: milyen alapon szeretné meghatározni tízmillió honfitársunk sorsát egy olyan párt, amelyik a reprezentatív közvélemény-kutatásokban hibahatár alatti eredményekkel szerepel?
Az egész KDNP egy rozzant díszlet az Orbán-kormány mellett – mondja a Hír24-nek adott nyilatkozatában Gábor György, a vallástudományok doktora, egyetemi tanár. A szakember úgy látja: az Orbán-rendszernek semmilyen politikai filozófiája vagy ideológiája nincs. Eklektikus módon söprűznek össze különböző elemeket a szimbolikus politizálás jegyében, a vallásra való hivatkozás pedig csupán a politikai propaganda részét képezi.
Gábor György szerint a szatelitpártként funkcionáló KDNP félművelt, felkészületlen figurákból áll, elképesztő intellektuális deficittel... a teljes írás itt olvasható.
Szerk;Posta S.

Az MTV Híradó tájékoztat-és értéket közvetít ?

Mi volt a tegnapi nap vezető híre? Vida Ildikó NAV-elnök interjúja a Magyar Nemzetben, hogy az Egyesült Államokból tényleg kitiltották?

Az MTV Híradójának úgy tűnik, nem volt fontos ez a hír. 



A hírek  sorrendje:
1. Itt az új magyar Audi - folyamatos a fejlődés
2. Indul a karácsonyi roham - a kereskedők bizakodnak
3. Érik a málna, nyílik az ibolya - mintha nyár lenne

Eltelik 5 perc, és még nem hallottunk Vida Ildikóról

Eltelik 10 perc, de még nem jött el Vida Ildikó ideje.

A 15. percnél felkapja a fejét a néző: Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter nyilatkozik.
Dehogy, nem az amerikai kitiltási ügy újabb fordulatáról. A mai tokiói tárgyalásának nem mindennapi eredményéről. Ahogy Szijjártó megfogalmazza: "a magyar élelmiszeripari export zászlóshajója még tovább tud növekedni". Sikeres volt tehát a tárgyalás.

Eltelik 20 perc, már a sporthíreket várjuk, de Vida Ildikó még mindig sehol.


Eltelik 22 perc, és váratlan dolog történik. Megjön Vida Ildikó."Egy név már megvan, de bizonyítékok továbbra sincsenek" - jelenti be a műsorvezető, és végre elárulja, hogy mit is vallott be reggel a Magyar Nemzetnek a NAV elnöke. 
Ezután következik egy riport, amelyről nem mondhatjuk, hogy elveszett a részletekben. 3 perc 10 másodpercbe sikerült összefoglalni Vida nyilatkozatát, Varga Mihály és a kormányszóvivő magyarázatát Vida kormányt érintő megjegyzéseiről, a nemzetbiztonsági bizottság ülését, az ellenzéki pártok reakcióit és ennyi...
Hiába, véges a műsoridő.
Barta P. 

A "hatalom" kíváncsi rád !

A Facebook közösségi oldal statisztikájából kiderült, tavaly az első félévben 24, a másodikban 51 felhasználó adatait kérte le az állam. Megközelítőleg akkor is a harmadát teljesítette a portál. A statisztikákból nem derül ki, hogy milyen bűnügyekhez kapcsolódóan kértek adatokat, írja a vs.hu.

Általánosságban a kormányzatok hivatalos nyomozáshoz kérnek adatokat, döntő többségben bűnügyek miatt. Ilyen lehet a rablás, emberrablás. Ilyenkor olyan előfizetői adatokat kérnek, mint a név és a szolgáltatás hossza. Egyéb kérelmek az IP-címek naplójával vagy a fiók tényleges tartalmával kapcsolatban érkezik - derül ki a Facebook tájékoztatójából. 
A közösségi oldal minden kérelemnél megvizsgálja, jogilag megfelelő-e. 
Ha hiányos, elutasítják vagy pontosítást kérnek. A tájékoztató szerint ha kötelező az adatszolgáltatás, akkor is van, hogy csak alapvető előfizetői adatokat osztanak meg.
Szerk;Posta S.