Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2014. március 3., hétfő

"Valami bűzlik (nemcsak?) Dániában"

A fenti idézet cím  egy finomított változata William Shakespeare eredeti, a Hamletben leírt változatának, ahol Marcellus mondja ki a végítéletnek szánt mondatot; "Rohadt az államgépben valami" ! Ezt a mondatot több műfordító túlságosan erősnek találta és a "valami bűzlik Dániában" mondatra cserélte amely azóta szállóigévé is vált.
¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨
 Meghalt Komáromi András, aki a halála előtti napig a magyarországi EU-pályázatokat kezelő szoftver, az EMIR jogtulajdonosa volt. 

Komáromi András üzletember, a Welt 2000 Kft. volt tulajdonosa, írja a 444. Komáromi szombatig jogtulajdonosa volt a cég legfontosabb termékének, az EMIR-nek. Ez az a szoftver, amelyik Magyarország EU-csatlakozása óta kezeli a brüsszeli pénzek pályáztatását és elosztását. Az üzletember halála mindenkit meglepetésként ért, ugyanis nem volt beteg, azonban a hozzá közel állók szerint nagyon megviselte a cég eladása körüli vita.
A Welt 2000-t a Komáromi halála előtti napon vásárolta meg az állam, a hírportál értesülései szerint áron alul, a tárgyalásokat Lázár János államtitkár vezette. A tranzakciót hosszas és furcsa játszmák előzték meg: a céget a Miniszterelnökség már hosszú ideje meg akarta venni, a tulajdonosoknak azonban nem fűlött a foga az üzlethez, az állam ezért határozott nyomást gyakorolt a cégtulajdonosokra.
Emellett egy októberi kormányhatározat január 1-től előírta a Welt 2000 által végzett feladatok állami kézbe adását, ezáltal gyakorlatilag a cég államosítását, holott Komáromi és társai régóta rendszerint visszautasították az állam ajánlatait. Hvg.hu forrás.
Szerk;Posta S.