Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2014. június 17., kedd

Emlékeztünk, de hogyan és mire is?

Zúzós igénytelenség kíséretében ünnepelte sok ezer ember a rendszerváltást, Nagy Imre és társainak újratemetését. Emlékezésnek szinte nyoma sem volt, a lecsúszott középosztály és a kakukktojások jót buliztak egy valaha fontos napon.

 Facebook forrás

 Ötvenhat éve végezték ki, majd huszonöt éve, június 16-án temették újra Nagy Imrét és mártírtársait. A magyar kormány úgy gondolta, hogy az a legméltóbb módja az emlékezésnek, ha két zenekart, egy magyar meg egy külföldi nagyágyút, választ a "méltó megemlékezésre" ’oszt jó napot' !

Így esett a választás a jeles esemény apropóján a német Scorpions és a nagyon magyar Omega zenészeire.  
A viccbe hajló programot illetően vagy tényleg nem érzik, mi a probléma, és akkor az a baj, vagy elég tehetségesek ahhoz, hogy úgy csináljanak, mintha nem értenék, akkor meg az.
A Szabadság koncert néven futó nyáresti program hétfő este fél hétre volt meghirdetve.
Magyarország kormánya 300 millió forintot költött az ingyenes gigakoncertre. Az apropó Nagy Imre és társainak újratemetése, a rendszerváltás csak ürügy volt. Mert hát minek nevezzük ezt a morbid, ízléstelen tréfát, amivel megcsúfolták a szabadság eszményét. 
A rezsicsökkentés mellé egy kis cirkusz is jár a népnek, nem számít, hogy azt se tudják, mi a fenéért van a zenebona.Együtt ünnepelt sok ezer ember. Csak azt nem tudták, hogy mit.
 Barta P.