Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2012. december 28., péntek

2012. Visszatekintő.

 Matolcsy György szerint Magyarországon nincs megszorítás! (?)
"Matolcsy csomagjai jöttek és jöttek. Az Orbán- kormány persze sosem nevezte ezeket az egyenlegjavítókat sem megszorításnak sem csomagnak. Pedig jövőre jön a csekkadó, a közművezeték adó, marad a bankadó és megadóztatják az online szerencsejátékokat és még sorolhatnánk... 2012-ben három Matolcsy-csomagot kapott Magyarország." ...tovább olvasható a figyelő.hu oldalán.


Novemberben Matolcsy György újabb csomaggal állt a nyilvánosság elé, ezek szerint a kormány még 90 milliárd forintos egyenlegjavításról döntött, ennek keretében az energiaszolgáltatók jövedelemadóját 50%-ra emeli, a közmûvezetékek adóját központi adóként határozza meg. Eldőlt az is, hogy "a bankadót végleges adónemként rögzíti a 2013-as mértéken". Ez azt vetíti előre, hogy a bankok különadója végleg megmarad. A föld alatti vezetékek adójából pedig 30 milliárdos bevételt várnak.

Jövőre újabb csomagok érkezhetnek
A Költségvetési Tanács véleménye szerint a 2013-as költségvetésbe tervezett egyes intézkedések növelik a növekedés beindulásával és fenntarthatóságával kapcsolatos kockázatokat. A KT azonban arra is felhívta a figyelmet, hogy a jelentősre növelt tartalékokat a kormány nem használhatja fel a már most látható kockázatok miatt. Mindez azt is jelenti, hogy az év közben jelentkező kockázatokra nincs tartalék, emiatt jövőre további megszorító intézkedésekre kényszerülhet a kormány - véli a Költségvetési Tanács.
Hívatkozás;figyelő.hu
Szerk;Barta P.