Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2018. július 15., vasárnap

Érdekes, talán követendő példa lehetne ?

Tanzánia elnöke azt szorgalmazza, hogy a börtönökben tartott rabokat dolgoztassák sok óráig, s büntessék meg azokat, akik lusták.

Az új országos börtönfőparancsnok beiktatása alkalmából mondott beszédében John Magufuli azt mondta, szégyenletesnek tartja, hogy az országnak, illetve adófizetőinek kell eltartania a rabokat. (Milyen igaza van !)
”Minden fegyháznak vannak földjei, a rabok műveljék meg ezeket a területeket, és gondoskodjanak a saját élelmükről” – mondta az államfő.
 (Érdekes meglátás mert lehet, hogy az ottani börtönökből nem kigyúrt, minden hájjal megkent, -kitanult bűnözésre még inkább hajlamosabb- elítéltek lépnének ki büntetésük letöltése után és talán jobban meggondolnák, hogy soha ne térjenek oda vissza ? -a szerk. )
 Szerinte a raboknak az építkezésekbe is be kell szállniuk. „Sok börtönalkalmazottnak nincs saját otthona. Dolgozzanak a rabok, égessenek téglát éjjel-nappal. 
Ha valamelyikük lustálkodik, fenyítsék meg. Ezek ingyen dolgozó munkások” – magyarázta a politikus.
Magufulit hazájában „Buldózernek” hívják, és azzal vádolják, hogy egyre inkább önkényuralmi eszközökkel uralkodik. Az elnök tagadja a vádakat.
Szerk;Posta S.