Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2013. március 6., szerda

Magyarok a nagyvilágban.

Ki hinné,hogy mi magyarok a világban mindenhol ott vagyunk!

 Farkas Zsófia
30 milliárd dollárra becsült személyes vagyonával – beleértve 20 tonna aranyat – Farkas Zsófia a világ egyik leggazdagabb asszonya. Ha családja vagyonát is beszámítjuk, a kerek nagyvilág leggazdagabb emberének tekinthető, tízszer gazdagabb, mint például Románia leggazdagabb 300 embere együttvéve!

A mesés vagyon ellenére Farkas Zsófia földönfutó, élete igazi pokol. A rejtélyes magyar származású hölgy, akinek létezéséről a világ eddig nem is tudott, ugyanis Moammar el-Gaddafi (a magyarban Kadhafi) meggyilkolt líbiai diktátor felesége…
Moammar el-Gaddafi 1970 vagy 1971-ben vette feleségül Farkas Zsófiát, aki 7 gyereket (6 fiút és 1 lányt) szült a vezérnek. 2011 elejéig királyokat irigységbe kergető luxusban élt Tripoliban, ahonnan augusztusban a felkelők elől menekült a szomszédos Algériába, lányával, két fiával és unokáival. Férjét és legkisebb három fiát meggyilkolták a felkelők, egy másik fia pedig azok fogságába esett, túlélési kilátásai nem túl fényesek.

Gaddafinéről a férje rendszerét elsöprő líbiai forradalom nyomán derült ki a valóság. A diktátorok elűzése után máshol is sok mítosz dőlt össze, ezt a történelem többszörösen bebizonyította. Férje 42 éves uralma idején az egyetlen hivatalos verzió szerint Safiya Farkash el-Barassi kelet-Líbia legelőkelőbb beduin törzséből származott, s ápolónőként ismerte meg valamikor a hatvanas évek vége felé autóbaleset nyomán kórházba került Moammar el-Gaddafit.

A forradalom nyomán a külföldi sajtó elkezdett kutatni Gaddafiné múltjában. S kiderítette, hogy Farkas Zsófia néven született Hercegovina fővárosában, Mostarban, horvát anya és magyar apa gyermekeként. Nagyapja, Farkas János még a Monarchia idején került Bosznia-Hercegovinába tanfelügyelőként. Fáradhatatlanul publikált a boszniai pedagógiai folyóiratban, és ennek köszönhetően tudományos munkássága fennmaradt. A helyi lakosság előtt sem igen ismert történetnek idén januárban a tuzlai rádió horvát nyelvű adása járt utána. A szépséges Farkas Zsófia valóban ápolónőként ismerte meg Moammar el-Gaddafit, csakhogy nem Líbiában, hanem a mostari kórházban, amikor a fiatal líbiai katonatiszt az ottani katonai bázison vett részt kiképzésen. 
A hatvanas években...ha kíváncsi vagy a folytatásra ITT tovább olvashatod.
Szerk:Barta P.

Ha " lőni " akarsz...

...jól kösd fel a nadrágodat,mert így jársz.


" Humor " a 471-esen ?

Ez humornak (vagy reklámnak?) még csak-csak elmegy,de az autósok szerintem nem így gondolják !


Itt megnézheted és "játszhatsz is"  !

Szerk:Posta S.