Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2013. február 13., szerda

Kutyavilág...

T.Szerkesztőség.
Az alábbi levelet tavaly novemberben már elküldtem  több másik honlapnak is,de választ azóta sem kaptam a kóbor kutyák problémája viszont azóta is maradt.




"Hetek óta az én és környék lakóinak fennálló gondja Sámsonkertben a Szűcs utcán -a Fő utca és a Szőlő utca közötti részen- uralkodó tarthatatlan kóbor kutya invázió a kora reggeli és a esti /sötétedés utáni/ órákban. Ebben az időben a közlekedés gyalogosan és kerékpárral is szinte életveszélyes, mert a kóbor kutyák megtámadják az embert. Ez az állapot napról napra csak romlik ahogy közeledik a kutyák chippelése, mert az emberek inkább kidobják a kedvencüket minthogy fizessenek érte. Sajnos ez a szomorú valóság.
Szeretném a segítségüket kérni,mert bárhova is fordulok sajnos azt a választ kapom,hogy megértik a helyzetet de sajnos anyagi fedezet híján nem tudják orvosolni a gondomat. (Hajdúsámson Polgármesteri Hivatal,
Debrecen Polgármesteri Hivatal, Együtt az Állatokért Egyesület.) Én megértem a pénzhiányt,de ha véletlenül valamilyen tragédia történik, akkor vajon azért ki lesz a felelős?
 Végső kétségbeesésemben fordulok Önökhöz, hogy talán a nyilvánosság erejével jobban odafigyelnek és orvosolják a gondunkat.
"


"És ez ma történt :
Délután hazafelé jöttem a Szűcs utcán és a Síp utcát elhagyva meg rökönyödésemre az alábbit láttam! A nagy fehér kutya-amely hajnalonta már menetrendszerűen meg szokott "támadni"-most az úttól pár méterre a szántáson van kiterülve! Nem tudom mi történt,talán elütötte egy autó? Ezt nem feltételezem mert autóra soha nem támadt. Lehetséges hogy valaki agyon csapta,vagy megmérgezte! Ha a hatóságok nem tettek semmit gondolom valaki megelégelte és ez lett a vége! Pedig sajnos ez nem megoldás!
Bármennyire is haragudtam rá én nem ilyen sorsot szántam a szerencsétlen állatnak. Most már csak a tetemet kellene eltüntetni az arra illetékeseknek,gondolom az már nem kerülne sokba! A képet mellékelem.
Köszönettel: T. S. " (Teljes név,cím /a szerk./)


Kedves T. S !
Szomorú dolog látni a képet,és még szomorúbb talán az hogy a huszonegyedik században mikor különféle törvényeket "gyártanak" naponta -csippelés,állatvédelem-az ilyen dolog intézkedés hiányában megtörténhet. Sajnos...
Szerk; Barta P.

Ki kíváncsi a gépemre ?-nos ennek vége !

Nincs is annál bosszantóbb, mint ha valaki behatol magánszféránkba, például úgy, hogy a távollétünkben megnézi számítógépünk mappáit, állományait!

Íme egy megoldás, amelyhez még telepíteni sem kell semmit, mivel egy webalkalmazásról van szó.
A Mouselock használatához fel kell lépnünk a hasonló nevű weboldalra, majd Google-hozzáférésünkkel kell bejelentkeznünk. Ezután engedélyeznünk kell, hogy a szolgáltatás hozzáférjen levelezőfiókunkhoz (a későbbiekben látni fogjuk, miért is van szükség erre).

 Ezután megjelenik a „jelszóválasztó” ablak, ahol tíz szám közül kell kiválasztanunk egyet – jól jegyezzük meg, ez lesz a kulcs a géphez. Ezt követően vigyük az egérkurzort a megjelölt helyre, és kattintsunk. Ebben a pillanatban életbe lépett a zárolás, ami konkrétabban azt jelenti, hogy ha valaki megmozdítja az egeret, mert használni akarja a gépet, akkor előbb át kell verekednie magát a jelszóablakon, azaz meg kell jelölnie a korábban beállított számot. Erre mindössze 5 másodpercnyi idő áll rendelkezésre, és a szolgáltatás nem fogadja el a kísérletezgetést.
Ha nem sikerül oldani a zárat, máris kapunk egy értesítést a korábban megadott e-mail-címre, ez az üzenet tartalmazza, hogy pontosan mikor akartak hozzányúlni a gépünkhöz, sőt ha van webkameránk, és Chrome böngészőt használunk, még az illető fényképe is ott lesz az üzenetben. Javaslatunk ezek után, ne légy kíváncsi !
Szerk:Posta S.