Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2016. június 19., vasárnap

Üzletben nincs barátság ?!

Amerika átvette Európa helyét az orosz piacon !

Miután az Egyesült Államok rávette Európát, hogy szankciókat hozzon Oroszország ellen, az amerikai cégek előretörtek az orosz piacon, és átvették az európaiak helyét. Washingtont vakon követve Európa vezetői átadták egyik legfontosabb külpiacunkat az amerikaiaknak.
Miközben az Európai Unió tagállamai és Oroszország közti kereskedelem több mint 100 milliárd euróval csökkent a kereskedelmi háború kezdete óta, az Amerikai Egyesült Államok a volt szovjet országokkal is versengve Oroszország 5. legnagyobb kereskedelmi partnerévé lépett elő – áll a Bloomberg hírügynökség beszámolójában !
A lap részletes adatokat közöl erre vonatkozóan: az Európai Unió és Oroszország közti kereskedelmi forgalom 100 milliárd euróval csökkent a szankciók bevezetése óta, a Boeing viszont képző és kutatóközpontot nyitott Oroszországban ! A Chicago központú vállalat 7,4 milliárd dollár értékű üzletet kötött Oroszországgal.
Európa vezető politikusai szerint Oroszországra próbálunk nyomást gyakorolni a szankciókkal, de valójában az Amerikai Egyesült Államok vív Európa ellen kereskedelmi háborút, – amelyben az Európai Unió nem tanúsít ellenállást, ehelyett önként feladta egy külpiacát, az amerikaiak javára !
Szerk; Posta S.