Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2016. november 4., péntek

60 éve bukott el a Magyarok forradalma !

A történetírók egyként állítják, hogy a magyarok 1956-os forradalmukkal elkezdték ásni a gonosz birodalmának sírját. Ugyanakkor mindig hozzáteszik, hogy ezzel megelőzték korukat.
Az előretekintő magyar szellem Európa közepén szabadságra vágyó kis nép erkölcsi útmutatása egyszerre sok is, jajkiáltása kevés is volt a jaltai kényszerzubbonyba szorított európai hatalmaknak.
Ahogy 1849-ben ölve-tarolt az orosz szuronyhenger, úgy 1956. november 4-én is megindultak az orosz harckocsik, hogy vérbe fojtsák egy kis nép szabadságvágyát. 

Hazánk a korábban kivéreztetett Európa szívében található, nem volt Szuezi-csatornánk, sem olajunk, csak megnyomorított hazánk, csak a puszták népének örökös, megtörhetetlen szabadságvágya. 
Be kellett látnunk, bele kellett törődnünk hogy mindez kevés. A reménytelenség, a kilátástalanság, a csalódás és a gyász napjai következtek! 
Naivan vártuk a nyugati segítséget, de ahogy magunkra hagytak bennünket annak idején a törökök elleni harcban, (Európa és Amerika) 1956-ban sem segített  !

 1956. november 4-én hajnalban indult meg a szovjet hadsereg magyarországi inváziója, aminek célja a forradalom leverése, a szocialista blokkból kilépni szándékozó, Nagy Imre vezette kormány megdöntése és a demokratikus rendszer felszámolása volt. 
A következő napokban a világ felháborodva, ám tétlenül figyelte, ahogy a szovjetek páncélosaikkal megszállják Magyarország városait, lefegyverzik hadseregét, és hatalomra juttatják Kádár János Munkás-Paraszt Forradalmi Kormányát. A Vörös Hadsereg támadását természetesen a forradalom hívei nem nézték tétlenül, Budapesten és az ország számos pontján elkeseredett fegyveres harc kezdődött a szocialista szuperhatalom bevonuló erőivel szemben.
A hatalmától átmenetileg megfosztott rendszer természetének és uralkodási gyakorlatának ismeretében 200 000-en választották a menekülést, az emigrációt, még többen itthon szenvedték el a megfélemlítéseket, a megaláztatásokat, a mellőzést.
 A szabadságharc a budapesti diákoknak az egyetemekről kiinduló békés tüntetésével kezdődött 1956. október 23-án, és a fegyveres felkelők ellenállásának felmorzsolásával fejeződött be Csepelen november 11-én.
 Hiába volt szent eszme, nemes cél, életáldozat, a Magyarok forradalom és szabadságharca végleg elbukott...
Sámsonkerti Magazin (sakema)