Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2016. augusztus 4., csütörtök

Sámsonkerti gondok !

Név nélkül  írta olvasónk az alábbi levelet részünkre.

"T. Sámsonkerti Magazin !
Öt évvel ezelőtt költöztünk Debrecenből Sámsonkertbe két kisgyerekkel. Így utólag már nagyon meggondolnánk ezt, mert lett volna választásunk, hogy Mikepércs vagy Sámsonkert. De mi ezt a települést választottuk, már csak a Debrecenhez való közelsége miatt is. Lehet hogy rosszul választottunk ?
Annak idején érdeklődtünk több ismerőstől is akik szintén Hajdúsámsont, illetve Sámsonkertet ajánlották mondván itt az ingatlanárak is aránylag elfogadhatóak, az emberek is barátságosak, befogadóak.
Ezzel nem is volt-van gond napjainkban sem. 
A város vezetősége sokat tett-tesz a környezetünk széppé, barátságosabbá tételéért, hiszen talán két éve "Pormentesítették" a Szűcs utcát az iskola felőli oldalon a Síp utcától a Fő utcáig terjedő szakaszon, ami egy ideig az is volt, de az esős időjárás és a járműforgalom nem kedvezett az útnak és az idők folyamán gidres-gödrössé vált ! Majd jöttek a gépek és az emberek, elegyengették feltöltötték a gödröket. 
És ez ugye  szinte kéthetenként, minden eső után megtörténik jelenleg is ! Szépen elegyengetik a gépekkel végig a Szűcs utcát egészen a Szőlő utcáig, amit pár hete szintén "pormentesítettek" !
De sajnos a homok gyorsan felszárad  ami ugyan szép sima, de a fellazított utat egy-két nap után több centi vastagon csak por lepi be !
 Megépült az iskola előtt a szép új park és sportpálya amit magunkénak éreznénk, és szívesen látogatnánk is, ha az örömbe nem vegyülne egy kis üröm ! 
Este felé próbálunk a két gyerekkel sétálni a Szűcs utcán ebben a kánikulában, de szinte minden nap, a kora esti órákban mindegy mikor, van jó pár -embernek nem nevezhető, de az állatokat nem akarom megbántani- autós akik mindent és mindenkit figyelmen kívül  hagyva, semmivel nem törődve, bőgő motorral nagy sebességgel száguldanak el mellettünk, óriási porfelhőt hagyva maguk után, ami szélcsendes időben percekig lebeg a levegőbe, ami bizony nem egészséges a felnőtteknek sem, nemhogy a gyerekeknek !
Így most kénytelenek vagyunk lemondani az esti sétánkról . 
Az esti, éjszakai és kora reggeli szellőztetésről nem is beszélve, mert az esztelen száguldozással felkavart por miatt lehetetlen, hacsak nem csapódik le harmat az útra. Várjuk az esőt !
Az eső után meg rettegve várjuk, hogy mikor jönnek a gépek rendbe tenni az utat, mert amíg gidres-gödrös addig nincs száguldozás sem !
Mi is járunk autóval, de próbálunk olyan sebességgel  közlekedni, hogy a lehető legkisebb kellemetlenséget okozzunk embertársainknak !
Lassan érlelődik bennünk a gondolat, hogy minek a kertes ház, mikor annak előnyeit ebben a környezetben úgysem lehet kihasználni, így a párommal az elköltözést is fontolgatjuk.
Nagyon elkeseredett vagyok, de a gyerekek érdekében még ezt is bevállalnánk.
Köszönöm, hogy elolvassák levelemet, legalább ez kicsit megnyugtat, hogy leírhattam a gondjaimat.
Egy aggódó Sámsonkerti szülő."

Tisztelt levélíró !
Igaz, névtelen levelet nem szoktunk közzétenni, de mivel a tartalomból következtetve én úgy érzem, hogy hölgyről van szó, így most kivételt teszünk. Annál is inkább, mivel jómagam is szoktam járni az Ön által említett részen és a leírtakat sajnos magam is tapasztaltam. 
Én a Szűcs utca Debrecen felőli részén még száguldozó quadokkal is találkoztam ! Arról nem is beszélve, hogy a vezető ölébe egy 5-6 éves gyerek is ült ! Őszintén, nem akartam hinni a szememnek !
(Megragadnám az alkalmat, hogy kérjem ha ezeket a sorokat olyan illetékes is olvassa, aki tud az ilyen esetekben intézkedni, ne fogja vissza magát !
Talán kilehetne ezeket a problémás embereket szűrni az adott időpontokban egy rendőri jelenléttel !)
 Köszönjük írását, de ne keseredjen el ! Jól választottak, hogy ide költöztek, mert egy jó kis közösséget egy pár integrálódni nem tudó "ember" nem tehet tönkre ! A dolgok előbb utóbb megoldódnak.
Üdvözlettel: Körtvélyesy Viktor