Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2014. január 8., szerda

Nagy csalási lehetőséget találtak !

A következő országgyűlési választáson bárkivel megeshet, hogy a szavazatszámláló bizottság közli vele: nem szavazhat, mert átjelentkezett az ország másik végében lévő szavazókörbe, vagy nem szavazhat pártlistára, mert a nemzetiségi névjegyzéken szerepel. Mindez úgy, hogy a polgár nem tud erről és nem is tehet ellene semmit - írja a TASZ

Jelenleg a központi és szavazóköri névjegyzékkel kapcsolatos kérelmeket interneten, az előzetes személyazonosítást megkövetelő ügyfélkapu-hozzáférés nélkül is be lehet nyújtani. Így bárkinek lehetősége nyílik néhány, a lakcímkártyán szereplő személyazonosító adat birtokában arra, hogy az interneten bármiféle személyazonosítás nélkül valaki más nevében névjegyzékkel kapcsolatos kérelmeket nyújtson be. 
A személyazonosítást nélkülöző eljárásban jelenleg a megfelelő adatokhoz hozzájutva bárkinek lehet a felvételét kérni a nemzetiségi névjegyzékbe. Így a csalás áldozatául esett választópolgár nem szavazhat az országgyűlési választásokon a pártlistára. 
A lakóhely szerintitől eltérő szavazókörbe történő átjelentkezést ugyanígy más nevében is lehet majd kérelmezni, akár egy több száz kilométerre lévő szavazókörbe. Így a választópolgár nem tud saját szavazókörében szavazni, csak ott, ahová – tudtán kívül – a nevében valaki átjelentkezett.
Szerk;Posta S.

Ilyen egy "bunkó" újságíró (műsorvezető) !

Az ilyen viselkedéshez nem sok mindent lehet hozzáfűzni !

Barta P.