Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2012. május 19., szombat

Úgy tűnik, börtönbe fogok kerülni !

"Mindenkit általános elégedetlenségre szólítok fel az Unióval kapcsolatban! Ha ezért börtön jár, le fogom ülni. A kormány szégyellje magát, hogy ilyen mélyre süllyedt!" (Vona Gábor )
 
„Az új Btk. tervezete szerint, aki uniós jogi aktussal kapcsolatban általános elégedetlenségre uszít, bűntettet követ el és 3 éves börtönbüntetéssel sújtható.


Amikor olvastam ezt a paragrafust, nem hittem el, sőt, igazából most sem akarom elhinni, hogy ilyen megtörténhet. Megtörtént. Az Orbán-kormány jóvoltából. Ezek szerint innentől kezdve majd nem lehet az EU ellen tüntetni, az ellen felszólalni, annak negatívumairól tájékoztatni a közvéleményt?
Itt szeretném jelezni, hogy az EU-t egy hazánkat kizsákmányoló, gyarmatosító, a nemzetállamokat felszámolni akaró zsarnoki erőnek tartom, amely már régen nem arról szól, aminek az alapító atyái szánták. Továbbá azt is egyértelműnek tartom, hogy ebben a közösségben nekünk, magyaroknak nem termett babér és nem is fog. Magyarország jövője Európában, de nem az Unióban van.
Különös egyébként, hogy mindez akkor történik, amikor a Jobbik meghirdette: hazánk Svájc és Norvégia mintájára az Európai Gazdasági Térségben legyen tag, de ne az EU-ban. És akkor, amikor a Jobbik azt is meghirdette: minden eszközzel meg kívánja akadályozni, hogy uniós nyomásra felszabadítsuk a magyar földpiacot a külföldiek előtt.
Ezért mindenkit általános elégedetlenségre szólítok fel az Unióval kapcsolatban! Ha ezért börtön jár, le fogom ülni. A kormány szégyellje magát, hogy ilyen mélyre süllyedt!”

Hivatkozás forrása Itt

Kisebbségben a fehér újszülöttek...( !)

... a születések számát tekintve az Egyesült Államokban - közölték a Népszámlálási Iroda adataira hivatkozva csütörtökön az amerikai napilapok. A tavaly júniusban lezárult egyéves időszakban született csecsemőknek csupán 49,6 százaléka volt fehér, így először az ország történelme során kisebbségbe kerültek a fehérek a születések számát tekintve.
Bár az ország lakosságának többsége egy ideig még fehér marad, de a kisebbségek többségbe kerülése a fiatalok között jelentős változásokat okoz majd az ország gazdaságában, politikai életében és identitásában. A felmérés szerint a spanyol ajkú és az ázsiai lakosság növekedésének üteme 2,5-2,2 százalékkal lassult, a feketék száma pedig 1 százalékkal nőtt. A szakértők a 2010-es népszámlás adatai alapján még úgy gondolták, hogy a fehérek 2040-re kerülnek kisebbségbe az amerikai társadalomban, de az új adatok alapján későbbre teszik ezt az időpontot.
A kisebbségek aránya 2010 és 2011 nyara között 1,9 százalékponttal nőtt és elérte a 114,1 millió főt, vagyis az összlakosság 36,6 százalékát,elsősorban a korábban bevándorolt, fiatal spanyol ajkú családokban történt születéseknek köszönhetően. Ezzel szemben az amerikai gazdaság nehézségei miatt az Egyesült Államokba Latin-Amerikából irányuló bevándorlás üteme lelassult. A születések aránya a 2008-as gazdasági válság óta a fehérek körében 11,4, a kisebbségek körében pedig 3,2 százalékkal csökkent. A hispánok jelenleg a lakosság 16,7, a feketék a 12,3, az ázsiaiak pedig a 4,8 százalékát teszik ki.
Hivatkozás index.hu

Juj de "ciki"...

...vagy mondhatnánk úgy is, így jár az, aki csak cselekszik és nem gondolkodik. /Elaludni szex után fényes nappal  az autóban,hogy mindenki fényképezgethessen/ Erre a fiatal párra bizonyára kínos ébredés várt, szerinted is? 









Kiemelik az óceánjárót.

 A következő napokban megkezdődik a január 13-án zátonyra futott olasz óceánjáró, a Costa Concordia kiemelése a tengerből. A hajó a toszkán Giglio szigeténél fekszik az oldalán és fokozatosan süllyed. Ez lesz a világon az első ilyen művelet és gigászi vállalkozásnak ígérkezik.
Négy hónapja a tenger borítja a január 13-án sziklának ütközött óriáshajót. A Costa Concordia léket kapott roncsa az oldalára fordulva fekszik Giglio szigetének partjainál természetvédelmi övezetében.
A hajó kiemelése a jövő héten kezdődik: a fokozatosan merülő hajótestet stabilizálják, tengeralatti padra helyezik, óriás daruk segítségével függőlegesen felállítják, elvontatják, majd darabokra szedik.

A gigászi vállalkozás majdnem egy évig tart majd és több mint 300 millió dollárba kerül. A költségek a Costa Crociere hajótársaságot terhelik, a munkát olasz-amerikai cégek végzik. A világon most először fognak hasonló műveletbe: a 300 méter hosszú, üresen 114 ezer tonna súlyú, de most vízzel teli hajó körül első lépésben oszlopokat fúrnak a tengerbe. A terv szerint egész nyáron azon dolgoznak majd, hogy a Costa Concordia ne csússzon tovább a tengerfenéken. A hajó jövő februárra akár képes lehet a vízen úszni.
A hajóroncs eltávolítása a legszigorúbb környezetvédelmi szabályok szerint halad majd Olaszország egyik legszebb tengerszakaszán,-közölte ma reggel a mr-1 rádió reggeli krónikája.

Készűl az új KRESZ !

Az Országos Rendőr-főkapitányság szóvivője csütörtökön jelentette be, hogy új KRESZ-t alkotnak egy szakpolitikusokból, a rendőrség és az illetékes minisztériumok szakembereiből, a KRESZ-oktatók és autós érdekképviseletek képviselőiből álló munkabizottság segítségével.
A jelenleg hatályos közúti közlekedési szabályozás 1975-ben lépett életbe, az elmúlt 37 évben negyvenszer módosították, az életszerűtlen közlekedési szabályokat nem érdemes tovább "toldozgatni-foltozgatni", helyette újat kell alkotni - közölte Garamvölgyi László. 
Kovács Kázmér, a Magyar Autóklub vezető jogásza  azt mondta: nem új KRESZ-re vagy egyes szabályok módosítására, hanem a kaotikus és átláthatatlan szankciórendszer egyszerűsítésére, a büntetési tételek arányosítására lenne szükség !
Az Autóklub szerint a közlekedési szabályszegések szankciórendszerének túlbonyolítását, a büntetési tételek növelését ráadásul a javuló baleseti statisztikák egyáltalán nem indokolják !
Nem új KRESZ-re, hanem az aránytalan büntetési tételek, a szankciórendszer megváltoztatására lenne szükség a Magyar Autóklub szerint - írta a Népszava szombaton.