Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2012. július 4., szerda

Sámsonkerti olvasónk levele.

Az iskolánkkal  voltunk  fővárosunkba tanulmányúton vagy inkább kirándulni-kinek hogy-ahol találkoztam az alábbi esettel. Elrettentő !





 Buszmegálló, jól szituált normális középkorú turista  pár Angliából.

1. Megszokta, hogy buszon, villamoson megvehető a jegy. Felszáll, ott is a narancssárga doboz. Keresi a lukat a pénznek, nincs rajta. Aztán rájön, hogy le van hegesztve, mert a magyar tervezők a magyar buszra a magyar utakon működő készüléket nem bírtak megcsinálni.

2. Leszáll a buszról. Megállóban talál egy narancssárga oszlopot. El is csodálkozik, hogy "jé, ez a magyar nyelv mennyire hasonlít az angolra, hiszen egy csomó szónak értelme van angolul is".

3. Bedob két kétszázast, mert ahhoz szokott, hogy az automatákban az adott ország fémpénzei működnek. Semmi nem történik.

4. Keres egy másik hasonló technikatörténeti műemléket, újabb próbálkozás, jegy itt sincs, de visszakapja a pénzt. Segítőkész diák létemre elmagyarázom, hogy ide "exact change"(Pontosan annyi" -szerk.megj.) kell,bár érdekes módon ott van a visszajáró nyílás. (???)



5. Megfelelő összeget összekaparja, de mint kiderül a gép az orosz piacra készült, mert a magyar érméket nem ismeri fel. Még az után se ismeri fel a százast, hogy a tévében előírt módon Mekka felé fordulva háromszor földhöz vágja, illetve a parkolóautomatára szerelt lemágnesező csíkon többször végighúzza.

6. Valaki megszánja, és elad neki egy jegyet.

7. Felszáll a buszra. Első automata ismerős, luk rajta. Bedugja, semmi. Észreveszi piros lámpát.

8. Végigverekszi magát 8 "nem a napon barnult" társaságán a következőhöz. Bedugja, semmi. Megnézi, zöld lámpa. Megint bedugja. Valami zizegést hall. Irigykedik is, hogy a zseniális magyar mérnökök milyen diszkréten oldották meg, szemben a Münchenivel, amelyik akkorát csenget, hogy a szembejövő buszon is hallják.

9. Jön az ellenőr, aki közli, hogy egy mocskos bűnöző, mert nem kezelte a jegyét...

Mit hagytam ki? Ja igen. Megérdemelte mert minket választott a nyaralásához(Gondolom többet nem teszi)
És még valami. Angliának igazán nincs szüksége ránk. Nekünk viszont szükségünk van rájuk.!

(Ezt a  történetet Kiss Erika sámsonkerti olvasónk osztotta meg velünk.
Köszönjük,érdekes történet.)
szerk;Körtvélyesy V.
Talán így tiltakozik a fickó az ellen hogy a szolgáltatója átterheli rá a kormány által kivetett telekom adót ?


  
Vajon kis hazánkban mit szólnának a szolgáltatók hasonló tiltakozás esetén...?

Debrecenből-Sámsonkertbe kerékpárral...

 ...nagyon meggondolandó,főleg aki allergiás a gyomnövények pollenszórására.

A Sámsonkert felé tartó kerékpárúton is kerülgetni kell a hatalmasra bokrosodott gazt.
 A kerékpárút teljes hosszán hasonló a helyzet.

Vajon kit lehet felelősségre vonni gyomnövénnyel fertőzött területekért?

A bicikliutak mentén is a terület tulajdonosának kell kaszálni, azt azonban sokszor még a földhivatal is nehezen tudja megállapítani, hogy ki az. Hajdu Sándor hivatalvezető úgy nyilatkozott, több hetes, igen költséges vizsgálat kideríteni azt, hogy kik a tulajdonosok, így van, amikor többe kerül az ellenőrzés, mint a bírság összege.
A szabálysértési bírság összege ugyanis egy hektárig mindössze 15 ezer forint. A földhivatal ezért a legtöbb esetben inkább a kerékpárúthoz legközelebb eső önkormányzatot és a közútkezelőt értesíti, ha gazos a terület talál. Sok esetben részben ők is tulajdonosai a bicikliutak melletti területeknek. A tapasztalatok szerint az önkormányzatok és a közútkezelő inkább vállalja a kaszálást más helyett is, minthogy őket is megbüntessék.
Szerk: Posta S.  -dehir.hu-forrás alapján.