Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2015. március 13., péntek

263 iskola jelezte, hogy diákjaik nem politizálnak !

Az iskoláknak szétküldött levélben toborzott diákokat a március 15-i állami ünnepségre a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ és a Honvédelmi Minisztérium Nemzeti Rendezvényszervező Hivatala. A meghívó szerint iskolánként tíz diákot és kísérőt várnának a rendezvényre, melyen Orbán Viktor miniszterelnök tart beszédet.Összesen 263 iskola jelezte, hogy nem kérnek ebből - írta a Népszabadság
A legnagyobb visszhangot a váci Madách gimnázium tantestületének válaszlevele keltette, ők közölték, hogy elfogadhatatlannak tartják, hogy a diákok számára bárki kötelezővé tegye a politikai színezetű rendezvényen való részvételt, törvénytelennek tartják, hogy a diákok adatait továbbítsák a szervezőknek és nem is szervezik meg tanulóik részvételét. 
A gimnázium tanulói az iskola által szervezett rendezvényen emlékeznek meg az 1848-as forradalomról, és sok diák a lakóhelyén tartandó ünnepi rendezvényen is részt vesz – jelezték.
A Népszabadság megkereste a Kliket is, amely arról tájékoztatott, hogy 307 iskolának küldtek meghívót, ezek közül 44 iskola jelezte, hogy diákjaik részt vennének a rendezvényeken. A Klik szerint a megkeresés nem toborzás, hanem felajánlás (!) volt.
sakema