Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2016. március 30., szerda

Mégis "Valami bűzlik Dániáben"...

...ahogy Marcellus mondja a Shakespeare  Hamletjében.

Az Index írásából kiderül, hogy még az eddig feltételezettebbnél is szerencsésebb csillagzat alatt született Erdősi néni népszavazási kezdeményezése.
Ez volt ugye az a papír, amelynek célba jutását önzetlenül segítette egy rakás jól megtermett, rövid hajú futballszurkoló, és amely papírnak minden logikus feltételezés szerint egyetlen feladata, hogy elkaszálja, hogy a szocik a kormánynak kellemetlen népszavazást rendezhessenek a vasárnapi boltzár megszüntetéséről.
 A történtek megértéséhez azt kell tudni, hogy egy népszavazás nem a Nemzeti Választási Iroda bélyegzőjénél kezdődik. Van egy előzetes lépés is, amelyet meg kell tenni! A kezdeményezés benyújtásához ugyanis húsz támogató szükséges, márpedig az ő aláírásuk begyűjtése adatkezelésnek minősül, amire engedélyt kell kérni a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságtól. Erdősiné ezt február 21-én késő délután tette meg. 
Ez amúgy vasárnap, amiből legalább kiderül, hogy mivel tölti egy ideális választópolgár a vasárnapját, ha már boltba nem mehet: hát népszavazást szervez!

 De ami igazán érdekes, hogy már másnap meg is érkezett a hatóság jóváhagyó határozata, még éppen idejében. Ha a hatóság nem ilyen gyors, nem indulhatott volna el Erdősiné másnap, 23-án hajnalban a bélyegzőautomatához ! Ez "példa nélküli" gyorsaság !

De van még egy igencsak furcsa fejlemény is : Az NVI (és a Nemzeti Választási Bizottság) ugyanis a botrány után azzal védekezett, hogy a kopaszokat nem lehetett eltávolítani, hiszen senki nem tudhatta, vajon ők nem akarnak-e kérdéseket beadni. 
A fentiekből viszont kiderül, hogy nagyon is tudhatták volna, elég lett volna megnézni a nemzeti adatvédelmi hatóság nyílt adatbázisában, hogy ki az a három ember, akinek van érvényes engedélye és beadhat népszavazási kérelmet !
Ennyit az elfogulatlanságról !
Szerk;Posta S.