Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2014. március 7., péntek

Hihetetlen,hogy ilyen megtörténhet...

...de első fokon felmentették annak a késelésnek a vádlottjait, akik Szigethalmon egy sörözőben tartott szilveszteri bulin támadtak rá a velük egy helyen szórakozókra. 

A 2012 szilveszterén megkéselt sportolók esetétől hetekig napi rendszerességgel lehetett hallani, számos részletre azonban csak tavaly októberben, a büntetőper kezdetekor derült fény. 
Amit korábban is tudni lehetett, hogy két sportolót szurkáltak össze a kis híján végzetes éjszakán, Sávoly Gergőt az MTK ökölvívó szakosztályának fiatal bunyósát és a nála egy évvel idősebb birkózót az akkor mindössze 19 éves  Bozsányi Gergőt. 

Előbbi sportolót több késszúrás érte, társát "csak" egy, ám ennek ellenére életmentő műtéten kellett átesnie. Mindkét sérült élete veszélyben forgott. A rendőrök két "fiatalt" gyanúsítottak meg, a 17 éves fiút már akkor elfogták, 22 éves társa pedig hetekkel később adta fel magát.
A törvényszék tájékoztatása szerint a bíróság tegnap kimondta: hogy a megállapított tényállás alapján a terhelő bizonyítékok sem egyenként, sem összességében nem voltak alkalmasak a vádlottak bűnösségének megállapítására.
A vádlottak vallomásai, (?) illetve az egyik sértetti vallomás alapján
"a vádlottakat mentő tényállás volt megállapítható". 
 
A forráshírt itt  és teljes részletességgel itt olvasható !
Összeállította; Barta P.