Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2016. május 18., szerda

Postaládánkból...

Egy, talán közérdekűnek is mondható, sajnálatos, de mégis érdekes levelet küldött K. János olvasónk !

"Tisztelt Szerkesztők !
Már több hete gondolkodom rajta, hogy mit tegyek, írjak-ne írjak, tegyek-ne tegyek feljelentést az alább leírt esetek miatt? 

Mivel nem vagyok egy jelentgetős ember, meg utólag már úgyis mindegy lenne, gondoltam inkább Önökkel osztom meg a velem történteket, hátha azok is olvassák akikre ez vonatkozik !

A történetem mások szemében talán bagatell, de az igazságérzetem mégsem hagyott nyugodni. 
Nos mint mindenki jómagam is a Sámsonkerti boltokba járok vásárolni, bár a  történtek után, ezt már nagyon-nagyon meggondolom !
Kezdem is a legkisebb -egy poros kis utcán levő- bolttal ahol felvágottat és kenyeret vásároltam. Mivel egyedül élek, így fél kenyeret kértem aminél "csak" öt forint volt az eltérés (a súly és az egységár szorzatával) na nem az én javamra. 
A felvágottnál különösebb gond nem volt a számolással hacsak az nem, hogy a nagydarab csomagolópapír is bele lett  mérve a felvágott árába, ami bizony minimálisan legalább nyolc forintot jelentett az ezeregynéhányszáz forintos áron számolva. Ez akárhogyan is számoljuk 13 forint, kerekítve bizony 15 forint. A blokkot azért a kezembe nyomták, ez nem volt gond. Az eredmény 15 ft. ráfizetés !

A következő vásárlásom már egy nagyobb "betonúton lévő"  boltban történt. Ugyanazokat vásároltam, mint az előző boltban. Félkenyér előre csomagolva, súly nem -annyi amennyi-, csak az ár rajta. A felvágott súlyába ugyanúgy a papír belemérve, a mérleg úgy beállítva takarásban, hogy nem lehet látni a kijelzőjét ! Az eredmény itt is minimálisan az ezeregynéhányszáz forintos papír ára a ráfizetés, az-az 6-8 forint ! De a felvágott ára annyi, amit az eladó mond !

A harmadik vásárlásom pedig egy nagy, új boltban történt. Itt aztán nagyon meglepő volt a különbség a két kisebb bolthoz viszonyítva. A kenyérrel nem volt gond, de a felvágott az feltette az íre a pontot. 
Egymás mellett volt két felvágott, 1199 és 1580 forintos áron. Az ezerkettesből kértem  harminc dekát amit meg is kaptam -ugyanúgy belemérve a papírt- ráírva a csomagolásra  474 ft, meg a kenyér 94 ft.  A pénztárnál kifizettem majd hazaérve kicsit gondolkoztam, hogy is van ez ?  
Felvágott 30x 1199= 360 ft és a kenyér 94ft,  az 454 forint lenne...igen ám de én 568 forintot fizettem 
Az eltérés 114 forint ! Akkor döbbentem rá, hogy az eladó hölgy a drágább 1580 forintos felvágottat számolta, de az 1199-est csomagolta be ! De tudom, a pénztártól távozás után...stb. Hát így jártam.
Nos ilyen boltok -is- vannak Sámsonkertben ! Szégyen...
Azt azért még hozzátenném, hogy több debreceni  multiban és kisebb boltokban is vásároltam már, de érdekes módon, ott nem mérik az árúba a papír súlyát, ami egyébként is szabálytalan, vagy a mérlegen nyomnak egy "tárát" ! Meg nem utolsósorban a drágább áron számolnak ! 
Kérem, ha lehetséges osszák meg okulásképpen a történetem, hogy tanuljanak belőle azok is akik , talán nem is figyelnek oda az ilyen kis "apróságokra" ! 
Tisztelettel; K.J.
Köszönjük a levelet, megosztottuk.
Barta P.