Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2015. november 11., szerda

Szép volt, jó volt...

...de sajnos lassan véglegesen vége a Windows xp támogatásának (is), mivel a Chrome böngésző sem támogatja többé a Windows XP operációs rendszert, jelentette be a Google. Sőt, a Windows Vistával és a Max OS X 10.6-os, 10.7-es és 10.8-as változataival sem lesz kompatibilis a népszerű program.

A Google hivatalos blogposztja szerint a szóban forgó szoftverek nem elég biztonságosak (?) ahhoz, hogy a keresőcég teljes mellszélességgel álljon ki mellettük, ezért 2016 áprilisától hivatalosan is megszűnik a támogatottságuk.
Az indok, hogy az XP 14 éve jelent meg, de a Vista sem nevezhető mai csirkének a maga 2007-es premierjével.
(Véletlenül sem az újabb operációs rendszerek eladhatósága -illetve a profit- miatt ! Hasonló oka lehet,mint a "tervezett elavulás" elvének, ahol azt mondja a fáma ha valami nagyon sokáig jól működik az nem jó, mert ki venne újat ? És mi lenne a szegény milliárdosokkal ha nem tudnának újra ránk sózni valami egészen elképesztően vicket-vackot !  Lásd a Win-10-et. Legalábbis szerintem...-a szerk.)
Pedig annak ellenére, hogy milyen régi programokról van szó, még mindig népszerűnek mondhatók, különösen a Windows XP. Felmérések szerint a felhasználók 12 százaléka még mindig nem váltott át újabb verzióra.
Barta P.