Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2015. február 20., péntek

Az "Ország Boltja" 2014

Olcsót, vagy jót ?! (Ezt mindenki maga döntse el !) Érdekes kérdés ez -nemcsak-  számítógépek vásárlásakor. Mert a gond akkor kezdődik, ha Murphy törvénye bekövetkezik, vagyis meghibásodik a szerkezet. 
Hogy mi is történhet velünk ekkor, azt az alábbi írás bemutatja. Érdemes elolvasni.

Tisztelt Tékozló Homár!
Levelemmel azért kerestem meg Önöket, hogy a még mindég folyamatban lévő (!) esetemet a PCLAND ONLINE KFT-vel jelentessék meg, mert példaértékű „AZ ORSZÁG BOLTJA 2014 – SZÁMÍTÁSTECHNIKA I. HELYEZETT” minőség díjas cég garanciális eljárása!

  • 2013.01.31-én vásároltam a Pcland Online Kft-nél egy Shuttle XH61V Slim-PC Barbone (s1155) típusú számítógépet 2 év garanciával.
  • 2014.09.30-án a számítógépet visszavittem, mivel többszöri kifagyást követően el sem indult. Átvették garanciális javításra, melyre kb. 2 hetes határidőt ígértek. Az időpont letelte után nagyon sokszor próbáltam érdeklődni a PC elkészülte után, de hiába, mert a telefont egyáltalán nem vették föl, hiába van a honlapjukon 3 db telefonszám is megadva, ill. a garanciális ügyekre vonatkozó, általuk megadott mobil számot sem lehetett elérni.
  • 2014.11.05-én személyesen érdeklődtem a cégnél a Jász utcában a PC után, ekkor újabb ígéretet kaptam a javítás gyors elvégzésére.
  • 2014.11.19-én, 50 nap eltelte után kaptam e-mail értesítést, a javítás elkészültéről és a PC átvételi lehetőségéről. Az e-mailben kaptam egy telefonszámot, melyen sikerült megerősítenem, hogy megyek a PC-ért. Ez volt az első és egyben utolsó telefonbeszélgetésem a Pcland-dal, egyszerűen a telefonokat nem veszik fel.
  • 2014.11.20-án az "elkészült" számítógépet átvettem. Nem az eredeti, hanem egy másik, használt, már javítgatott alaplapot és egy másik tápegységet kaptam. Nem kaptam a javításról semmilyen jegyzőkönyvet, mely tartalmazná az alaplap javítását, az alaplap és tápegység cseréjét, valamint a garanciális idő módosulását. Az átadott PC működőképességét nem mutatták be, lehetett vinni. A PC-t otthon kipróbáltam, sajnos egyáltalán nem indul el, semmi életjelet nem mutatott...
  • A folytatás itt olvasható ! 
sakema