Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2012. augusztus 12., vasárnap

Sok halott: két nagy erejű földrengés Iránban !


Legalább 220 ember halt meg, és több mint 1500 megsérült az Irán északnyugati részén szombaton bekövetkezett két földrengésben – közölte Halil Száej, Kelet-Azerbajdzsán tartomány katasztrófavédelmi vezetője.

ROHAMOSAN NŐ AZ ÁLDOZATOK SZÁMA !
 A szombaton késő délután bekövetkezett földrengés óta óráról órára emelkedett az áldozatok száma, s a hatóságok attól tartanak, hogy az újabb összesítések sem mutatnak teljes képet a tragédia nagyságáról, mert sok sérültnek válságos az állapota, illetve sokan vannak még a romok alatt, nehezen megközelíthető településeken. Több száz embert sikerült élve kimenteni a romok alól, jóllehet az éjszaka jelentősen nehezítette a mentőalakulatok munkáját.
Az egyik földlökés erőssége 6,4-es volt, epicentruma 60 kilométerre Tabriztól északkeletre, a fészke pedig 9,9 kilométeres mélységben volt. A második, 6,3-as erősségű földrengés 11 perccel később, Varzegán város közelében történt. A két nagy erejű földmozgást azóta legalább negyven utórengés követte. Varzegánban és a közeli Ahár városában mintegy 210 túlélőt emeltek ki a romok alól. Kelet-Azerbajdzsán tartományt jobbára azeri kisebbség lakja.
"Jelenleg 66 mentőcsapat, 185 mentőautó, a túlélők romok alatti felkutatását segítő 40 mérőkészülék és hét kutyás mentőcsapat dolgozik a helyszínen" - mondta egy mentésvezető, akit az IRNA iráni hírügynökség idézett.
Forrás: hirado.hu
 (szerk Posta S.)

Nekem érdekes módon a tragédiáról az alábbi dokumentum film 
jut az eszembe !

Hoppá !

Egy kis "humor"(?) kommentár nélkül





Felkészülés a jövőre ?


Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető államtitkár azt kezdeményezi, hogy járjon kiemelt juttatás az elhunyt kormányfő özvegyének. Lázár képviselőként pénteken nyújtotta be erről szóló törvényjavaslatát az Országgyűlésnek.
A jogszabály gondoskodna arról, hogy a miniszterelnök halála esetén a havi kormányfői illetményt - ami jelenleg nagyjából másfélmillió forint - az elhunyt nyugdíjaként vegyék figyelembe a hozzátartozói nyugellátás meghatározásakor. A fideszes politikus indoklása szerint az előterjesztés ezzel méltányos juttatást biztosítana az elhunyt kormányfő hozzátartozójának.
A javaslat a jogosultságot csak a hivatali ideje alatt elhunyt miniszterelnök hozzátartozójának biztosítaná, de kiterjesztené azt a rendszerváltás utáni kormányfők özvegyeire is. A változás így Antall Józsefnét, az első szabadon választott kormány 1993 decemberében elhunyt vezetőjének özvegyét érintené.
A törvényjavaslat arról is rendelkezik, hogy az így megállapított hozzátartozói nyugellátások fedezetét a központi költségvetés megtéríti ( a mi adóforintjainkból -a szerk.-) a Nyugdíjbiztosítási Alapnak. Az új szabályok a kihirdetésüket követő hónap első napján lépnének hatályba..-olvasható az index.hu oldalon.
Szerk: Barta Péter