Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2012. augusztus 20., hétfő

43.Virágkarnevál Debrecenben


Virágdíszes kerékpáros felvonulással kezdődött meg a 43. debreceni virágkarnevál; a korábbi karneváli futást néhány éve felváltó kerekezésen bárki részt vehetett, aki legalább egy szál virággal feldíszítette járművét.
A kerékpárok után indult el a virágkocsik és a művészeti csoportok többórás felvonulása a Nagyerdőtől a Nagyerdei Stadionig. A karneváli menet élén - a hagyományokhoz híven - a Szent Koronát ábrázoló kompozíció és a Debrecen címerével díszített virágkocsi haladt. A Szent Koronát ábrázoló virágkocsit 2009 óta minden évben kiállítják egy-egy városban, az idén Kecskeméten.Az idén némileg módosult az útvonal: a kompozíciók a Református Nagytemplom előtt bekanyarodva és rövid ideig megállva mutatkoztak meg a zsűrinek...
A 13 virágkocsi feldíszítéséhez több millió szál száraz virágot, virágszirmot és több százezer élő virágot használtak fel a készítők; az élő virágok többsége az utolsó pillanatban, hétfőn hajnalban került a helyére.

Forrás : (bővebben) hirado.hu

2012 Augusztus 20

 kép:MTI
A Himnusz hangjaira Magyarország lobogójának ünnepélyes felvonásával kezdődött meg hétfőn Budapesten, a Kossuth Lajos téren az augusztus 20-ai központi állami ünnepség. Orbán Viktor nem volt jelen.
 A katonai tiszteletadással rendezett ünnepségen részt vett Áder János köztársasági elnök, Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, Hende Csaba honvédelmi miniszter és Pintér Sándor belügyminiszter.
A zászlófelvonáson jelen voltak a diplomáciai testület és az egyházak képviselői, valamint több politikus is, Orbán Viktor miniszterelnök azonban nem.
Délelőtt 11 órakor a Parlament kupolatermében a köztársasági elnök átadja az állami kitüntetéseket, a Magyar Érdemrend nagykeresztjét, középkeresztjét a csillaggal és középkeresztjét. A ceremónián – a hírek szerint részt vesz Orbán Viktor és Kövér László házelnök is.

Mit is ünneplünk ma?


Hogy valójában mit ünneplünk augusztus 20-án? A rendszerváltás óta Szent Istvánt és az ezer évvel ezelőtti keresztény államalapítást. 1989 óta ennek megfelelően rendezik meg a Szent Jobb-körmenetet. 1991-ben az első szabad választáson létrejött Országgyűlés döntése a nemzeti ünnepek közül Szent István napját emelte a Magyar Köztársaság hivatalos állami ünnepe rangjára.

Az tény, hogy az aktuális uralkodó, legyen az király, diktátor vagy demokratikusan választott kormány, mindig minden ünnepet a saját képére igyekszik formálni. Nem lesz ez másként most sem. A kormánypárti és ellenzéki, a civil és egyházi és az összes többi szónokok mind megtalálják majd azt a momentumot, amit saját javukra kiemelhetnek a történelemből.
Tűzijáték, katonai díszlépés, zászlófelvonás, állami kitüntetések átadása – mind része az ünnepnek. Mostanában pedig az ország tortája a legújabb augusztus huszadiki őrület. Neves cukrászmesterekből álló szakmai zsűri több fordulós pályázaton választja ki a megtisztelő cím nyertesét, mely ezúttal nem más, mint a










Szabolcsi almás máktorta. (A receptje ITT található !) Amihez mindenkinek jó étvágyat kívánunk!

 ...és egy kis humor (?)












Szerk:Barta P.