Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2015. április 27., hétfő

Cigánykérdés ...?

A kormány 2013 január 29-i ülésén döntés született a Cigányügyi Egyeztető Tanács létrehozásáról, amely a legmagasabb szintre emeli a felzárkózás ügyét. A testület fő feladata a felzárkózási és cigányügyi politika stratégiai irányaira vonatkozó javaslatok kidolgozása, valamint a végrehajtás nyomon követése !

 forrás kormany.hu/youtube.com. 

Ezek szerint Magyarországon mégis létezik cigánykérdés, bár ezt eddig -ha lehetett- a szőnyeg alá söpörte a mindenkori hatalom !
A másik dolog az a bizonyos felzárkóztatás ! 
Én ezt az egész felzárkóztatásosdit nem értem. Adva vannak olyan magyar állampolgárok, akik maguk, de felmenőik mindenképpen évtizedek, évszázadok óta itt élnek ebben a civilizációban. A szocializmus 45 éve alatt futtatták őket, kötelező munkavállalás mellett az élcsapat, a munkásság, azaz a kiemelten támogatott osztály tagjai lettek. 
Rajtuk kívül minden hazai rassz valami módon, különböző színvonalon, de talpon tudott maradni. Kizárólag a cigányság tudott egy lényegében prehisztorikus /történelem előtti/ kulturális szintre süllyedni. Most úgy kezeljük őket, mintha egy idegen bolygóról a minap csöppentek volna ide, ezért szükséges őket megismertetni az emberi civilizációval. 
Hol voltak ők eddig? Itt voltak! És mivel itt voltak, ezért őket a saját sorsukkal kapcsolatban felelősség terheli! Az látszik, hogy képtelenek önálló életre, csak eltartottként képesek működni, akkor legyen ez a megoldás! 
A cigányság felemelkedni képtelen része kerüljön gyámság alá, ez azt jelenti, hogy nincs szavazás, nincs jövedelem szabad elköltése, gondnokság van, egyszerű szabályok és kötelességek. Egyedül ez lenne a jövőre nézve üdvözítő megoldás!
Szerk;Posta S.