Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2015. március 21., szombat

Izrael tiltakozik !

Ilan Mor, Izrael budapesti nagykövete úgy döntött, törölteti a gázai áldozatokra vonatkozó feliratot a Csemer Boglárka háborúellenes száma alatt futó háttérvetítésből.

Kép; Youtube

Mint ismeretes, hazánk Boglárka Wars for Nothing (Háborúk a semmiért 1perc,18' másodpercnél  látszik -a szerk.) című dalával képviselteti magát a májusi, bécsi Eurovíziós Dalfesztivál döntőjében. 
A dal nyílt állásfoglalás a világban zajló háborúk ellen, ám üzenete - mily meglepő - nem nyerte el az izraeliek tetszését. 
A Wars For Nothing előadásakor ugyanis a háttérben háborús áldozatokról megemlékező szövegsorok futnak, és egy ízben  a következő felirat  a lány mögött, utalva az izraeli hadsereg egyik hadműveletére: "2014 – Gáza – az áldozatok kétharmada civil, köztük több mint 500 gyerek."

Izraelben ez a sor természetesen nem aratott osztatlan sikert. Ilan Mor ezért a Nemzeti Hírközlési- és Médiahatósághoz (NMHH) fordult azzal a "kéréssel", hogy a kérdéses sor ne jelenjen meg a bécsi döntőn. Mor szerint a felirat "kényes politikai tartalommal bír". Mármint az ő szempontjukból... Ez még nem is annyira botrányos. 
A Ynetews.com információi szerint a "magyar hatóság" egyik illetékes tagja rögvest meg is ígérte Mornak, hogy teljesítik a parancsát, és törlik az izraeliek szemét bántó feliratot. Na ez a botrányos !
Forráshír
Szerk; Posta S.