Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2015. január 13., kedd

A mai nappal "nyugdíjas" lett a Windows-7

A mai nappal véget ért a Windows 7 fő támogatási időszaka - persze ettől még a frissítések évekig jönnek majd.


Megijedni azért nem kell, az uralkodás pedig a piaci részesedést jelentő számokban még biztos, hogy jó ideig megmarad: csupán csak arról van szó, hogy a korábbi ígéreteknek megfelelően a Windows 7 a mai nappal a Mainstreamből az Extended Supportra váltott.
Ez a gyakorlatban annyit jelent, hogy új szolgáltatásokat, funkciókat már hiába várunk, a Microsoft innentől a következő öt évben kizárólag a biztonsági hibákat javítja majd. 
Ez a periódus 2020 januárjáig tart, azaz addig, amíg a Windows 7 kicsit több, mint 10 éves lesz.
A 2020 január 13. jelentené azt a határt, amikor a Windows 7 az XP sorsára jut, tehát onnantól kezdve a biztonsági réseket sem foltoznák be.
Barta P.

Azt már Micimackó is tudja...

...hogy a méz kockázatos termék, mióta átesett a lufis kalandján !

Most már az adóhivatal is, így január elsejétől a méz is szerepel az adózás szempontjából kockázatos termékek terjedelmes listáján




Így ahhoz, hogy egy méhész hazavigye a kaptárakból a lépet, hogy azt otthon kipergesse és eladja, január elsejétől minden egyes alkalommal kérnie kell egy számot az adóhivataltól. Ez az úgynevezett ekáer-szám, az elektronikus közúti áruforgalom ellenőrző rendszer rövidítéséből.
Kockázatos élelmiszerek esetén ugyanis már akkor is be kell jelenteni a szállítmány számos adatát a mennyiségtől a rendszámig, ha a súlya éppen csak eléri a 200 kilogrammot, vagy az értéke meghaladja a 250 ezer forintot.  
Vagyis a méznél is viccesebb lehet a helyzet a vizsla által kiszaglászott néhány kalapnyi szarvasgombával, amellyel éppen egy Michelin-csillagos étterembe igyekeznek.
sakema

Megadtuk a módját...

A magyar hatóságoknak kellett megszervezniük Orbán Viktor miniszterelnök közlekedését Párizsban, amikor vasárnap részt vett a franciaországi merényletekben elhunyt áldozatok tiszteletére rendezett megemlékezésen, közölte a Miniszterelnöki Sajtóiroda.


Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője mindezt arra reagálva írta az MTI-nek, hogy a Népszava közölte, Orbán Viktor a saját Volkswagen kisbuszából szállt ki a helyszínen, márpedig „ilyen - saját, kiszállított autókból felállított - konvojt Orbánon kívül csak Barack Obama amerikai, illetve Vlagyimir Putyin orosz elnök követel meg magának”.
Havasi szerint „a magyar sajtó egy része a párizsi megemlékezésen részt vevő magyar miniszterelnök utazása kapcsán sajnos ismét kisstílű vagdalkozásba fogott - még mielőtt megismerkedtek volna az alapvető tényekkel”.  
Mint írta, a francia külügyminisztérium január 10-i jegyzékében arra kérte az emlékmeneten részt vevő állam- és kormányfőket, hogy önállóan, "saját módon" jussanak el a megadott gyülekező helyszínre, vagyis egyértelművé tette, hogy nem biztosít protokolljárműveket, így a városi közlekedést is a magyar hatóságoknak kellett megszervezniük - írta Havasi Bertalan.
(Azért felmerülhet  a kérdés, hogy a párizsi magyar nagykövetség nem rendelkezik e olyan járművel, amivel a miniszterelnök megtudta volna biztonságosan oldani a közlekedését? Egyszerűbb és olcsóbb volt a saját járművét oda -vissza kb. 2600 km-t utaztatni ?-a szerk.) 
Szerk;Posta S.