Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2013. február 15., péntek

Székely zászló leng a Parlamenten !

 Székely zászlót tűztek ki az Országház épületére. 

A zászló kitűzését a házelnök rendelte el, mivel éppen most zajlik a Kárpát-medencei Magyar Képviselők Fóruma (KMKF) plenáris munkaülése.
Semjén Zsolt a székely zászlók nyilvános használatával kapcsolatban Románia és Magyarország között az utóbbi hetekben kialakult helyzetre utalva azt mondta: nem szándékunk "bármiféle feszültség erősítése Romániával".
Németh Zsolt, a Külügyminisztérium parlamenti államtitkára ezután azt mondta, hogy „zászlóháború dúl a Székelyföldön”, és azt kérte a román kormánytól, hogy szüntesse be a szimbolikus agressziót az erdélyi magyar közösség ellen. Viktor Ponta román miniszterelnök erre azt válaszolta: nem tűrnek el semmilyen leckét senkitől arról, hogyan alkalmazzák a törvényeket Romániában. Január 29-án egy román televízió műsorban a műsorvezetők többek között rongynak nevezték a székely zászlót, és nevetségesnek az autonómiatörekvéseket.
A hír.24 nyomán.
Szerk;Barta P.

Mit is mond ez a 12 éves gyerek ?

Victoria Grant mondandója a bankrendszerről !

Meteorit csapódott be...

... péntek reggel az oroszországi Cseljabinszk körzetében!
 




A meteorit helyi idő szerint péntek reggel 9 óra 20-kor jelent meg az égen a Moszkvától 1400 kilométerre a kazah határhoz közeli Cseljabinszk körzetében.

A Russia Today orosz hírportál meg nem erősített forrásokra hivatkozva azt írja, a meteoritot egy légvédelmi egység megsemmisítette, a darabjai pedig 20 kilométeres körzetben szóródtak szét.
Egy időre az internet és a mobiltelefonok is leálltak, a cseljabinszki irodaházakat pedig
kiürítették. A becsapódás miatt iskolás gyerekek is megsérültek a kitört ablakok miatt, a hatóságok pedig arra kérték a helyieket, hogy inkább vigyék haza gyerekeiket az iskolából.
 Forrás; Russia Today (Eredeti képek itt )
Szerk;Posta S.